Radovi Hoto grupe se nastavljaju, odbijena žalba SPC-a

Tekst: L.J.
Foto: Mišo Lišanin (Cropix)

OPĆINSKI građanski sud odbio je tužbu Srpske pravoslavne crkvene općine da se privremenom mjerom zaustave radovi na uklanjanju dvorišnog dijela građevine na Trgu Petra Preradovića 6 koja je predviđena da bude u sklopu kompleksa Cvjetni prolaz.

SPC se žalio na jaku buku od radova koja im ometa crkvene obrede, kao i na to da im je ugrožena biblioteka u Preobraženskoj 2, da ih se smeta u mirnu posjedu šest stanova i poslovnog prostora te na smanjenje pješačkog prijelaza ispred crkve i zgrade u Preobraženskoj. SPC je zbog toga tražio da im Hoto grupa i ostali tuženi očiste biblioteku od prašine, kao i eksponate u crkvenom muzeju u Ilici 7, piše Večernji list.

Tužen je i Grad Zagreb jer je izdao dozvolu za izvođenje radova. No, sutkinja Andrea Krstavić Čada odbila je tužbu kao neosnovanu uz obrazloženje kako je pješačka zona od Preradovićeva trga 5 i Preobraženske ulice do Ilice javno dobro. Slijedom toga odbijena je i žalba za smetanje posjeda. Hoto grupi je odobreno zauzimanje dijela nogostupa na Preradovićevom trgu 6 zbog podizanja skele i organizacije gradilišta. Srpska pravoslavna crkvena općina ima pravo na žalbu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara