Rajko Ostojić: Za poraze na izborima smo krivi svi koji smo bili uključeni u kampanje

Rajko Ostojić: Za poraze na izborima smo krivi svi koji smo bili uključeni u kampanje

Foto: Hina

U INTERVJUU tjedna na Yammat FM-u gostovao je potpredsjednik SDP-a i nekadašnji ministar zdravlja Rajko Ostojić.

Uoči skorašnjih unutarstranačkih izbora, Ostojić se osvrnuo na krivicu za podbačaje posljednje četiri godine-gubitak europarlamentarnih izbora 2013. i 2014., parlamentarnih, te predsjedničkih i lokalnih

"Izborni stožer, predsjedništvo SDP-a, znači predsjednik i potpredsjednici, svi koji smo bili uključeni... Kriva je stranka", kaže Ostojić

Glavni pretendenti na mjesto šefa stranke su sadašnji predsjednik Zoran Milanović i župan Primorsko-goranski Zlatko Komadina koji je pažnju privukao izjavom da bi u stranku trebalo vratiti sve izbačene SDP-ovce.

"Ja pozivam sve one koji žele pravednu socijaldemorkaciju, ali oni koji su se ogriješili o status i pravila ponašanja te govorili protiv SDP-a, oni se ne mogu vratiti. To je moj stav", smatra Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slaže se sa stranačkim kolegom Šimom Lučinom koji je rekao kako se već godinama zalaže za standard da rukovodstvo koje izgubi parlamentarne izbore mora otići.

Ukoliko na unutarstranačkim izborima pobijedi Zoran Milanović Ostojić kaže kako će mu pružiti ruku i čestitati. "To je demokracija", dodaje.

Što se pak tiče Ostojićeve struke, komentirao je najavu ograničavanja medicinski potpomognute oplodnje. "Moj stav je jasan, to je potreba 21. stoljeća, i jakko ću se boriti za to", dodaje.

Na najave o mogućem novom, kanadskom, modelu zdravstvenog sustava Ostojić kaže mora se temeljiti na našem Ustavu - koji svima jamči zdravstvenu zaštitu

Komentirao je mogućnost da se ime Ministarstva zdravlja opet promijeniti u Ministarstvo zdravstva. "Napravili smo to kada se razdvojilo Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi" kaže, a "uostalom imamo domove zdravlja, a ne zdravstva."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara