Ramljak odbio Ruse: Novac za plaćanja Agrokoru osiguravaju hrvatske banke

Ramljak odbio Ruse: Novac za plaćanja Agrokoru osiguravaju hrvatske banke

Foto: Hina

VLADIN povjerenik u Agrokoru Ante Ramljak odbio je ponudu ruskih banaka koje su nudile 150 milijuna eura kako bi se osigurala likvidnost kompanije.

Prema neslužbenim informacijama umjesto tog kredita, 80 milijuna eura osigurat će domaće banke, bez ruske strane uključene u ovaj aranžman.

Nije poznata kamata na taj kredit, no svakako će biti niža od 9,5 posto, koliko je iznosila efektivna stopa kada se Todorić zaduživao.

Ramljak nije želio pristati na zahtjev Sberbanka koji je tražio da njegov raniji kredit, iz veljače ove godine dobio "senior status" odnosno da dobije prioritet kod buduće naplate.

Na konferenciji za novinare Ramljak je dao dodatne informacije o kreditu. Rekao je i kako ne odbacuje ruski novac, ali sada nisu uspjeli riješiti dokumentaciju.

"Nastavljamo dalje, ta sredstava su dostatna za neko vrijeme. Sutra će početi isplate dobavljačima. Mislim da smo sada ušli u jednu mirniju fazu koja će nam kupiti dodatni mir da možemo pokrenuti cijeli ciklus poslovanja kompanije. Nismo imali dovoljno vremena da sa Sberom dogovorimo dokumentaciju jer je dosta kompleksna stvar. Te smo razgovore ostavili za drugu fazu razgovora s bankarima radi financiranja, tada ćemo imati više vremena. Ovo smo dogovorili u 48 sati, ljudi nisu spavali dva dana.

Plaće radnicima su trebale biti isplaćene iz likvidnosti tekuće koja je bolja nego smo očekivali, novac od kredita bit će isključivo za dobavljače", rekao je Ramljak.

"Garantiram vam da ima jako puno međunarodnih institucija koje su spremne ući u financiranje Agrokora", dodao je Ramljak.

"Konkurencija uvijek ima pravo da se ljuti", rekao je Ramljak na prozivke drugih trgovačkih lanaca da se Konzum stavlja u privilegiran položaj.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara