Ramljak otvoreno priznao da brani Plenkovića: Šavorić je pozvan na moj prijedlog

Ramljak otvoreno priznao da brani Plenkovića: Šavorić je pozvan na moj prijedlog
Hina

BIVŠI izvanredni povjerenik u Agrokoru, Ante Ramljak, dao je intervju Novoj TV, u kojemu je rekao kako je on taj koji je pozvao odvjetnika Šavorića da se priključi izradi Lex Agrokora.

Kako javlja NOVA, Ramljak im se sam obratio kako bi se čula njegova strana priče.

Ramljak tvrdi da je Šavorić pozvan na njegov prijedlog

Tvrdi kako se u trenutku angažmana Šavorića nije znalo za poveznicu s ruskom bankom, a dodao je i kako ih je kasnije Šavorić uvjeravao da s Rusima nema formalni angažman te da ga se propituje preko partnera.

"Između ostalog, na moj prijedlog je pozvan i gospodin Šavorić. Od strane vlade pozvano je 4 do 5 odvjetničke kancelarije, od toga su dvije imale sukob interesa jer su radile za Agrokor ili u Agrokoru. Jedna nije imala dovoljno stručnosti u korporativnom pravu dok je gospodin Šavorić, s obzirom na njegovu stručnost i iskustvo u predstečajnim nagodbama, ostao s nama kao pravni savjetnik", kazao je Ramljak.

Zašto je progovorio baš sada?

Upitan zašto je šutio sve do sada, rekao je da je sada našao za shodno da se javi i kaže kako je bilo.

"Kad pogledate što se sada događa, strašan pritisak na to da se kaže tko ga je pozvao, tko je predložio, i kada vidite da se postavljaju pitanja i premijeru, našao sam za shodno sada u ovom trenutku da se otvoreno javim i da kažem ono što je bilo tog trenutka na sastanku, a to je da se na moj prijedlog gospodin Šavorić pozove u vladu", poručio je Ramljak.

Odgovorio je i na pitanje je li mu to sugerirao netko iz premijerove blizine.

"Ne, apsolutno ne! Apsolutno ne. Nemam nikakve kontakte s nikim u zadnjih dva i pol mjeseca, tri od kad nisam izvanredni povjerenik s nikim iz premijerove blizine", rekao je Ramljak.

Kaže da želi maknuti sve insinuacije koje se vežu uz premijera i sukob interesa

Upitan i je li premijer znao da će suradnici na Lexu kasnije ostati savjetnici, rekao je da nije znao.

"Ne, o tome se uopće nije raspravljalo u tim trenucima. Ali kažem, ovo je isključivo bila moja želja da dam izjavu i da odmaknem sve ove insinuacije koje se u ovom trenutku vežu za predsjednika vlade i neki eventualni sukob interesa, a za neke detaljnije intervjue bit će vremena u narednoj budućnosti", rekao je Ramljak.

S Nove TV su poručili kako su za Ramljaka imali još pitanja, ali kako je on samo o ovome htio razgovarati.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara