Ramljak podnio neopozivu ostavku

Ramljak podnio neopozivu ostavku

Foto: Robert Anic/PIXSELL

ANTE Ramljak, vladin povjerenik za Agrokor, podnio je neopozivu ostavku, doznaje N1.

Vladi je prepustio da komunicira sve odluke o njegovom odlasku s čelne pozicije izvanredne uprave, kao i daljnje korake u nastavku upravljanja krizom u kompaniji.

Sastanak trajao satima

Podsjetimo, ranije tijekom utorka objavljeno je kako je Ramljak ponudio svoju ostavku. No, ispostavilo se kako je Ramljak zapravo podnio ostavku i to neopozivu. U vladi su u utorak navečer trajali višesatni razgovori između premijera Plenkovića i predstavnika vjerovnika Agrokora te Ramljaka. Plenković zbog sastanka nije otišao u Varaždin gdje se održava proslava 28. obljetnice osnivanja tamošnjeg ogranka HDZ-a.

Ramljakovoj ostavci usprotivili su se predstavnici vjerovnika. Ramljak je oko 21:25 sati prvi napustio zgradu vlade, i to na stražnji izlaz.

Nedugo nakon njega zgradu vlade je napustio i premijer Plenković, a onda i Martina Dalić koja se jedina obratila novinarima. "Sve ćete doznati sutra",  kratko je kazala Dalić.

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković potvrdio je da je u vladi "u uskom krugu ljudi" održan sastanak o Agrokoru. O sadržaju nije htio govoriti.

>> Jandroković potvrdio da je "uži krug ljudi" u vladi danas održao sastanak o Agrokoru

"Sve ćete znati na vrijeme. Znadete koliko nam je Agrokor važan. Nikad nisam, pa ni sada neću odavati o čemu smo razgovarali na takvoj vrsti sastanka. Predsjednik vlade donijet će odluku čim odluči da je pravi moment", rekao je.

Istovremeno radio i za Agrokor i za bivšu firmu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetimo, Index je prije par dana objavio dokument koji jasno pokazuje da je Ante Ramljak istovremeno bio vladin povjerenik i zaposlenik Texo Managementa, i to u prvih i ključnih dvadeset dana kada je ta mala konzultantska tvrtka ugovorila posao od najmanje 12 milijuna kuna godišnje.

>> IMAMO DOKUMENT KOJI TEŠKO TERETI RAMLJAKA Istovremeno je radio i za Agrokor i za bivšu firmu

Njegova važnost upravo je u tome što dokazuje da ne samo da je u Agrokoru osiguran posao njegovoj bivšoj firmi, nego firmi u kojoj je tada bio još zaposlen.

Iz kartice mirovinskog osiguranja, dokumenta koju Index ima u posjedu, vidljivo je da je bio zaposlenik Texo Managementa od 1. svibnja 2014., te da je to prestao biti tek 30. travnja 2017. godine - dakle, čak dvadeset dana nakon što je preuzeo Agrokor.

To znači da je istovremeno bio i povjerenik i zaposlenik tvrtke Texo Management koja je na poslovima restrukturiranja Agrokora ugovorila godišnji prihod od najmanje 12 milijuna, ne računajući dodatnu naknadu za uspjeh. Formalno ju je angažirao Alix Partner 25. travnja, Ramljakovi savjetnici, kao podizvođače.

Iz Agrokora pak poručuju da "datum formalne odjave, koja je uslijedila 20 dana po prestanku radnog odnosa raskidom ugovora o radu, ne mijenja činjenicu da je Ante Ramljak radni odnos u Texo managementu raskinuo kada je imenovan za izvanrednog povjerenika".

Dalićku i Ramljaka rešetali gotovo pet sati

Prošlog četvrtka Ramljak i ministrica Martina Dalić pet su sati odgovarali pred saborskim Odborom za gospodarstvo, gdje su ih zastupnici rešetali pitanjima o restrukturiranju i nagodbi Agrokora te naknadama koje su primali Ramljakovi savjetnici.

Ramljak je tada prvi put spomenuo mogućnost ostavke, kazavši da je "spreman snositi posljedice i preuzeti krivnju".

Ujutro opširnije...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara