Ante Ramljak - čovjek koji je uzeo milijune i ostavio kaos

Ante Ramljak - čovjek koji je uzeo milijune i ostavio kaos

Foto: Pixsell/Goran Stanzl

SADA već milijunaš Ante Ramljak, podnio je ostavku nakon otkrića da je osigurao bivšoj firmi unosni ugovor, te da je čak 20 dana bio zaposlenik Texa i vladin povjerenik.

>>  UŽIVO NA INDEXU Ramljak podnio ostavku, čeka se obraćanje Plenkovića

Atmosfera u kojoj je Ante Ramljak preuzeo Agrokor podsjećala je na onu nakon oslobođenja zemlje. Uz gnjev javnosti na nezasitnog tajkuna koji je upropastio svoju kompaniju žmirilo se na suspektne poteze osloboditelja.  

Da Ante Ramljak nije nikakav mastermind pokazuje niz grešaka koje je napravio, pa tako i ona koja ga je na kraju i koštala glave - nije se odjavio iz svoje bivše tvrtke. Tako  je de facto istovremeno bio vladin povjerenik i zaposlenik Texa kojemu je osiguran unosan konzultantski aranžman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isti oni koji su ga branili cijelo vrijeme i niz naš otkrića proglašavali teorijama zavjere sada govore kako mu je prekipjelo, nastojeći njegov čin proglasiti moralnim.

Što je napravio u godinu dana?


Dakako da je dobro da odlazi, no treba podsjetiti da je osoba kojoj je navodno prekipjelo zbog stalnih napada osigurala sebi više od milijun kuna honorara, a bivšoj tvrtki najmanje 12 milijuna kuna. Najmanje, jer će konačan iznos ovisiti o iznosu naknade za uspjeh. Do sada je Texo zaradio oko 11 milijuna kuna. Nema nikakvih naznaka da će Ramljak vratiti svoj novac, niti pred istražnim tijelima odgovarati za sumnjive koruptivne aranžmane.

Što je napravio u godinu dana? Osigurao sebe i svoje, vjerovnicima ostavio kaos. Potpisao milijardu eura težak ugovor s kojima je odabranima omogući zaradu. Nije poboljšao rad Konzuma ni Mercatora, nije uspio formirati stalno vjerovničko vijeće, čime je prolongirao postizanje nagodbe. Sud mu je osporio milijarde za roll up kreditore, kojima je smislio čak dvije vjerovničke skupine u stalnom vijeću. Napravio je ogroman trošak za vjerovnike angažmanom 141 konzultanata. Nas koji smo kritizirali njegov rad proglasio je neprijateljima nagodbe. A Ramljakov odlazak pokazuje uostalom, koliko se približio nagodbi.

Želi li HDZ zaista novi početak, znat ćemo nakon što saznamo sudbinu Martine Dalić i tko je nasljednik. Odluči li Andrej Plenković sačuvati svoju potpredsjednicu i izabere njezinog kandidata, samo će se zatrpavati kosturi dosadašnje uprave i produljiti politička kriza.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Ramljaka i njegov  odlazak, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Ante Ramljak.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara