Osumnjičeni za ubojstvo omiljenog torcidaša završio na tjeralici

Osumnjičeni za ubojstvo omiljenog torcidaša završio na tjeralici

Foto: Facebook (ubijeni Ivan Mate Blažević)

ŽUPANIJSKO državno odvjetništvo u Splitu otvorilo je istragu protiv 24-godišnjeg Nikole Gusića Janjića koji se sumnjiči za ubojstvo 23-godišnjeg torcidaša Ivana Mate Blaževića prije tjedan dana u Stobreču. Gusić je već tjedan u bijegu i policija ga nikako ne može pronaći.

Sumnjiče ga da je oko 4.10, nakon verbalnog sukoba pred kafićem, ubo u prsa Blaževića koji je podlegao ozljedi u 4.50 u splitskoj bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O motivima se nagađa. Spominje se nekakav sukob koji se dogodio na Uskrs i u kojem je Gusić izvukao deblji kraj. U kafiću je došlo do svađe, navodno je u jednom trenutku i napustio objekt, no prijatelj ga je vratio unutra. Nešto kasnije, Gusić i Blažević izašli su pred kafić, začuo se krik, svi su istrčali, ali već je bilo kasno. Blažević je krvario iz rane na prsima, Gusić je pobjegao. Čini se kako je nož nosio sa sobom.

Sudac istrage prihvatio je prijedlog Državnog odvjetništva te Gusiću odredio istražni zatvor po tri osnove. Da ne pobjegne, ne utječe na svjedoke i ne ponovi djelo. Bio je, naime, već tretiran kao maloljetnik zbog nasilničkog ponašanja, teške tjelesne ozljede i iznude.

Državno odvjetništvo izdalo je nalog za izdavanje tjeralice za Gusićem. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara