Raspoloživi Windows Server 2003, Visual Studio .NET 2003 i SQL Server 2000 Enterprise Edition (64-bitno izdanje)

MICROSOFT je u San Franciscu objavio tri nova značajna proizvoda: Windows Server 2003, Visual Studio .NET 2003 i SQL Server 2000 Enterprise Edition (64-bitno izdanje).

Ovi proizvodi postavljaju nove standarde u pogledu unapređenja poslovnih vrijednosti i stvaranja integrirane informacijske infrastrukture koja daje vrhunske performanse, nudi skalabilnost i pouzdanost, omogućava razvoj boljih i bržih aplikacija te maksimizira vrijednost ulaganja u IT infrastrukturu uz niže ukupne troškove posjedovanja.

Uz Windows Server 2003, korisnici mogu pokretati aplikacije zasnovane na .NET platformi, izgrađivati mreže i web servise od radnih grupa pa do središnjih sustava za pohranu podataka.

"Kao Microsoftov glavni poslužiteljski proizvod, Windows Server 2003 nudi performanse, produktivnost i sigurnost koje poslovni korisnici očekuju.", kazao je na objavljivanju Windows Servera 2003 u San Franciscu izvršni direktor Microsofta, Steve Ballmer.

"Windows Server 2003 s Visual Studiom .NET 2003 i SQL Serverom 2000 Enterprise Edition u 64-bitnom izdanju postavlja čvrste temelje na kojima korisnici mogu izgrađivati integrirana rješenja koja povezuju informacije, ljude, sustave i uređaje", rekao je Ballmer.

Objava novog Visual Studija .NET 2003 značajna je jer omogućava razvojnim inženjerima da izgrade snažne, pouzdane i povezane aplikacije. Jednu od novosti u ovom izdanju razvojnog paketa predstavlja i Microsoft .NET Compact Framework, platforma koja omogućava prenošenje .NET aplikacija na čitav niz novih uređaja – od mobilnih uređaja pa do velikih poslužitelja – ali uvijek se pridržavajući konzistentnog modela programiranja i ujednačenog korisničkog sučelja.

Objavljivanjem 64-bitnog izdanja SQL Servera 2000, Microsoft je predstavio visokoskalabilnu platformu koja predstavlja odličnu alternativu skupim rješenjima za baze podataka kakve su na raspolaganju na UNIX platformama.

Nedavna mjerenja performansi pokazuju kako SQL Server u 64-bitnom izdanju i Windows Server 2003 daju najbolje rezultate u pogledu učinka, a istovremeno su najjednostavniji za održavanje, kada se usporede sa ostalim platformama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od uspješnih primjera implementacije novih sustava zasnovanih na .NET platformi jest i Londonska burza (London Stock Exchange), koja je zajedno s tvrtkom Accenture i Microsoftom stvorila rješenja namijenjena tržištu dionica.

Sustav omogućava pristup informacijama vezanih uz tržište, te predstavlja odličan primjer kako jedna financijska institucija može pomoću informacijskih tehnologija poboljšati ponudu svojih proizvoda i usluga, smanjiti troškove i održati visoku razinu usluge prema svojim korisnicima.

Londonska burza koristi sustav u potpunosti zasnovan na .NET platformi, a kao poslužiteljski operacijski sustav koristi se upravo objavljeni Windows Server 2003. To omogućava prikupljanje "sirovih" podataka od 350 institucija i njihovu obradu i objavljivanje u realnom vremenu, kao i pristup svim podacima unatrag 30 godina.

Za više informacija o Windows Serveru 2003, posjetite http://www.microsoft.com/windowsserver2003/.

Za više informacija o Visual Studio .NET 2003 razvojnom alatu, posjetite http://msdn.microsoft.com/vstudio.

Informacije o SQL Serveru 2000 Enterprise Edition mogu se pronaći na stranicama http://www.microsoft.com/sql/.

Microsoft i HP ujedno su objavili rezultate nezavisnog testiranja koje potvrđuje kako je sustav zasnovan na HP Superdome poslužitelju s Intelovim Itanium 2 procesorom (kodnog imena Madison) i 64-bitnim verzijama Windows Servera 2003 i SQL Servera 2000 Enterprise Edition (64-bitna verzija) trenutačno najbrži sustav prema TPC-C (OLTP) benchmarku.

Sustav je na mjerenju postigao rezultat od 658.277 transakcija u sekundi. Nezavisni TPC priznat je kao jedan od najsloženijih benchmarka za testiranje brzine provođenja online transakcija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara