Raste broj mrtvih u uraganu na Bahamima

Raste broj mrtvih u uraganu na Bahamima
Foto: Hina/ EPA

BROJ žrtava uragana Dorian na Bahamima je došao do 43, objavili su američki mediji u petak kasno navečer.

Pozivajući se na izjavu zastupnika premijera Huberta Minnisa, NBC je objavio kako se službeni broj žrtava popeo na 43 te da se očekuje kako će taj broj i dalje značajno rasti.

The Washington Post je objavio da je 35 osoba umrlo od posljedica oluje na otočju Abacos, a još osam je nastradalo na Velikim Bahamima. 

Potraga za nestalima i spasilačke misije se nastavljaju.

Uragan pete kategorije koji je poharao Bahame do američke je obale u saveznim državama Južnoj i Sjevernoj Karolini stigao oslabljen, kao uragan prve kategorije. Unatoč tome, preko 280.000 tvrtki i kućanstava ostalo je bez električne energije.

Prognostičari upozoravaju da je, iako je oslabio, Dorian još uvijek praćen jakim vjetrovima i predstavlja opasnost za živote i imovinu ljudi u tim državama, ali i u Virginiji. Stoga su guverneri tih država proglasili izvanredno stanje, zatvorili škole, otvorili skloništa i stavili u pripravnost pripadnike nacionalne garde.

U dvjema Karolinama je izdano upozorenje za evakuaciju oko 900.000 ljudi, ali se ne zna koliko je njih poslušalo to upozorenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara