Rat bivših HDZ-ovaca: Primorac prijeti Vidoševiću sudskom tužbom

Tekst: J.Š.
Foto: Boris Kovačev / Cropix

"TRAŽIM od Nadana Vidoševića da se lijepo i džentlmenski ispriča mojoj supruzi ili ćemo ga u suprotnom tužiti", kazao je Dragan Primorac na današnjoj novinarskoj konferenciji referirajući se na prošlotjedni napad nezavisnog predsjedničkog kandidata Nadana Vidoševića koji ga je nazavo "čovjekom koji mlati žene".

"Vidošević je napao mene i moju obitelj, personalno, bez ikakve osnove. Meni je moja obitelj svetinja i ne mogu dopustiti da itko dira u nju", dodao je objašnjavaju kako ovo čini kako bi zaštitio dignitet svoje obitelji. Retorički se pitajući zašto ga Vidošević tako napada, zaključuje da je to zato što je otvorio pitanja korupcije i toga zašto je "naša domovina opljačkana" i "kako ćemo to vratiti".

"Ovo je moje zadnje javno obraćanje Vidoševiću"

Problem se, nastavlja Primorac, otvorio kada je zatražio da se dostave imovinske kartice iz 90-ih, i kada su se otvorile afere vezane uz Meštrovićev atelje, pješčanu uvalu u Istri, Dalmacijacement ili nogometni klub Hajduk kada je u vrijeme Vidoševićevog predsjedovanja Upravnim odborom pronevjereno 4,5 milijuna tadašnjih njemačkih maraka. Primorac je ovom prilikom apelirao na DORH da ponovno otvori istragu vezanu uz pronevjeru novca u tom nogometnom klubu.

"Ako Državno odvjetništvo poduzme korake, i on će osobno biti u zatvoru i bilo tko drugi tko je učinio nešto slično. Nema šanse da postoji politika koja te procese može zaustaviti", zaključio je tu temu Primorac dodajući kako je to ta "drugačija i poštena Hrvatska za koju se on zalaže".

"Današnji dan neka je simboličan dan u borbi protiv korupcije", svečano je objavio Primorac.

Na pitanje zašto je čekao nekoliko dana kako bi zatražio ispriku od Vidoševića, Primorac je kazao kako je isti dan tražio ispriku, no da ona očito nije zamijećena, tako da danas poruku šalje javno. "Ovo je moje zadnje javno obraćanje na temu Nadana Vidoševića", zaključio je Dragan Primorac.

"Hebrang će prvi glasati za mene u drugom krugu"

Osim optužbi od strane Vidoševića, Primorac je kratko prokomentirao i optužbe upućene mu od strane HDZ-ovog kandidata Andrije Hebranga. Podsjetimo, Hebrang je u Krapini izjavio kako je zbrojem oglašavanja predsjedničkih kandidata u svim medijima došao do brojke od 20 do 25 milijuna kuna, a to je, kazao je, neprihvatljivo.

"Hebrang nije predmet moga interesa. On će biti vjerojatno prvi koji će glasati za mene u drugom krugu", odgovorio je Primorac. 

Vidošević: Žalosno je što sve Primorac radi da privuče pozornost

"Gospodinu Primorcu kazao bih da napokon počne pričati o programu i o Hrvatskoj sutra, naravno ako ga ima, pa u sklopu toga i o njegovom stavu o nasilju u društvu i nad ženama. A što se tiče navoda o mojim nedjelima, ako on ima ikakvih saznanja o tome onda je to bio dužan prijaviti,  inače mu prema članku 300 stavak I i II Kaznenog zakona prijeti do tri godine zatvora. Razumijem njegovu nervozu, kampanja mu je u rasulu, ali mi je žao gledati što će sve čovjek učiniti u pokušaju da privuče pozornost", komentar je Nadana Vidoševića na današnje optužbe Dragana Primorca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara