Rat za štekat: Dujam angažirao odvjetnika, izvjesna tužba i restoranu Olive Tree i Gradu Splitu

Rat za štekat: Dujam angažirao odvjetnika, izvjesna tužba i restoranu Olive Tree i Gradu Splitu

Foto: Index

MIROSLAV DUJMOVIĆ, vlasnik kafića Dujam na splitskoj Rivi, koji je u petak ostao bez terase koju je prisvojio susjedni restoran Olive Tree, angažirao je odvjetnika Dragana Mioča, koji je već poduzeo prve pravne radnje radi osiguranja imovine i poslovanja svog klijenta. Večeras je štekat ograđen i stavljen van funkcije te ga sada ne može koristiti ni Olive Tree, ali ni Dujam.

I Grad će odgovarati za štetu

Odvjetnik Mioč najavljuje tužbe. Protiv restorana Olive Tree, ali i protiv Grada Splita.

"Grad će odgovarati za štetu solidarno sa restoranom Olive Tree. Počinjeno je i nekoliko kaznenih djela", kazao nam je odvjetnik Mioč, koji nije htio o detaljima pravnih koraka koje je poduzeo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas su na sjednici Gradskog vijeća vijećnici postavili par pitanja gradonačelniku Baldasaru. Kako je moguće da se kaubojski otima prostor koji je pod ugovorom i za koji Dujmović plaća najam Gradu? Baldasar je šokiran, ne misli hodati po gradu kao šerif i zavoditi red na licu mjesta. Slaže se da nije način.

Oteli štekat na prvi dan Ultre

Kako smo pisali, terasu je Dujmu oteo restoran Olive Tree, koji je nedavno otvorio u prostoru u kojem je bila smještena Hypo banka. Zanimljiva je struktura suvlasnika prostora. Uz rođaka Ranka Ostojića i njegovog šogora, tu je i Željko Kerum. A suvlasnik restorana je sin bivšeg šefa splitske policije Marka Bekavca.

Suvlasnik prostora Dražen Vuletić Indexu je kazao kako su oni sa punim pravom pripojili štekat unatoč tome što su samo dan ranije potpisali sporazum koji regulira postojeće stanje. Vuletić nam je kazao da im je dodijeljena premala kvadratura s obzirom na veličinu njihovog objekta te da Dujam, s obzirom na svoju veličinu, nikako ne može imati toliku kvadraturu terase.

Otimačina štekata izvršena je na prvi dan Ultre. Odvjetnik Mioč također smatra da se ne radi o slučaju. Dujmoviću je onemogućen rad jer goste ne može posluživati u kafiću, već samo na terasi. Odvjetnik Mioč očekuje da će sve uskoro normalizirati te da će Dujam ponovno moći raditi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara