Haški sud: Ratko Mladić je pod medicinskim tretmanom

Haški sud: Ratko Mladić je pod medicinskim tretmanom

Foto: AFP

ODVJETNIK haškog optuženika Ratka Mladića, Miloš Šaljić, izjavio je jučer da je njegov branitelj smješten u bolnicu zbog upale pluća.

"Uprava zatvora u Scheveningenu obavijestila me da je Mladić smješten u bolnicu, navodno zbog upale pluća", kazao je Šaljić te dodao kako mu nisu rekli u koju bolnicu je Mladić smješten, pišu srpski mediji. U Haškom sudu nisu niti potvrdili, a niti demantirali ovu informaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladić se na probleme sa zdravljem požalio još na statusnoj konferenciji. Žalio se na bolove u bubrezima i tražio da ga pregledaju liječnici iz Srbije i Republike Srpske koji su mu "dijagnosticirali pokretanje kamena u bubregu 1996. godine". Ratko Mladić je uhićen 26. ožujka u Lazarevu kod Zrenjanina u Srbiji nakon višegodišnjeg skrivanja. U Haagu čeka početak suđenja za ratni zločin i genocid u BiH.

Mladić je pod medicinskim tretmanom

Iz Haškog suda su potvrdili da je Mladić pod medicinskim tretmanom, ali tvrde da ne smiju otkriti "prirodu tog tretmana".

"U vezi s navodima pojedinih medija da je prošlog tjedna Mladić kolabirao, željela bih da naglasim da su oni potpuno netočni. Kašnjenje početka Statusne konferencije u četvrtak, 6. listopada nije imalo nikakve veze sa zdravstvenim stanjem optuženog, već s kašnjenjem njegovog prijevoza iz Pritvorske jedinice na Međunarodni sud", kazala je glasnogovornica Haškog suda Nerma Jelačić te dodaje kako te "neosnovane spekulacije" ne mogu biti dovedene u vezu sa zdravstvenim stanjem zbog kojeg je Mladić danas pod medicinskim tretmanom. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara