Ravhi Fatuh, šef PS tijekom 60 dana nakon Arafatove smrti

PREDSJEDNIK palestinskog parlamenta Ravhi Fatuh obnašat će, nakon smrti Jasera Arafata, funkcije predsjednika Palestinske samouprave u razdoblju od 60 dana, objavio je u srijedu Tajeb Abdelrahim, tajnik palestinskog predsjedništva.

"Predsjednik palestinskog parlamenta Ravhi Fatuh bit će predsjednik Palestinske samouprave u razdoblju od 60 dana, sukladno sa zakonom", izjavio je Abdelrahim u Ramalahu, gdje se održava sastanak palestinskog vodstva.

"Izbori trebaju biti održani u roku od tih šezdeset dana kako bi se izabrao novi predsjednik Palestinske samouprave", dodao je, pozivajući se na palestinski zakon.

Abdelrahim je također kazao da je palestinsko vodstvo dalo zeleno svjetlo da se službeni ispraćaj Jasera Arafata održi u Egiptu.

"Izvršni odbor PLO-a i središnji odbor Fataha dali su jednoglasni pristanak da se ceremonija održi u Kairu i da Arafat nakon toga bude pokopan u Ramalahu", izjavio je Abdelrahim.

Palestinsko vodstvo u srijedu održava sastanak u Ramalahu, glavnom sjedištu Jasera Arafata, a analitičari smatraju da će uskoro biti objavljeno da je palestinski predsjednik preminuo.

Izraelci i Palestinci dogovorili su se da Arafat bude pokopan u svom sjedištu Mukati u Ramalahu, dok bi službeni ispraćaj bio održan u Kairu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara