Ravnatelj godinama vrijeđa učenike vulgarnim, seksističkim i rasističkim izjavama

RAVNATELJ Srednje škole "Vladimir Gortan" u Bujama prof. Ivan Škore već godinama vrijeđa učenike vulgarnim, seksističkim, morbidnim, rasističkim i agresivnim izjavama, tvrde roditelji učenika te škole.

Renata Gucunski, koja je s pričom izišla u javnost, i koja je zajedno sa suprugom podnijela Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa prijavu protiv ravnatelja Škore, tvrdi da prostačke izjave koje ravnatelj upućuje njihovom sinu graniče s fizičkim napadom.

Prema informacijama do kojih je došao Večernji list, ravnatelj je prijavljen je i općinskom državnom odvjetniku te Ministarstvu unutarnjih poslova.

Gucunski tvrdi da prof. Škoro već godinama muči generacije učenika i roditelja, ali da zbog straha nitko ništa nije poduzeo. Izjava koju je ravnatelj njihovu sinu uputio krajem listopada prevršila je svaku mjeru i natjerala ih da javno pogovore.

"Gucunski, ti si olovku stavi u guzicu pa ćeš vidjeti što ima na jelovniku. Ti za gimnaziju nisi. Strest ću te da se nećeš oporaviti."- rekao je ravnatelj sinu Renate Gucunski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među sedmero roditelja koji su podnijeli prijavu protiv ravnatelja Škore je i odvjetnica Tina Montak. Upozorila je da problem s ravnateljem traje već godina i da su sve prijave poslane Ministarstvu završile košu.

Kako godinama radi što hoće i kako hoće, roditelji vjeruju da ravnatelj Škoro ima nečiju zaštitu. Da je uistinu tako može se zaključiti po "svestranosti" bujskog ravnatelja. Naime, prof. Škoro radi i u razrednoj nastavi, predaje sociologiju, logiku, politiku i gospodarstvo i, kojeg li apsurda, etiku.

Kako tvrde roditelji, za sve svoje nastavničke aktivnosti ravnatelj sebi isplaćuje naknadu kao dodatak na ravnateljsku plaću.

Kratko poručivši da će istina doći na vidjelo, prof. Škoro nije želio govoriti o prijavi podnesenoj protiv njega.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara