Ravnatelj POA-e Karamarko besplatno živio u stanu Hrvoja Petrača

AKTUALNI ravnatelj POA-e Tomislav Karamarko u prvoj polovici 90-ih živio je kao podstanar u stanu Hrvoja Petrača više od godinu dana. Nije plaćao nikakvu stanarinu već samo režije.

Kako piše Nacional, stan je pripadao Petračevoj današnjoj supruzi s kojom on tada nije bio vjenčan, ali su zajedno živjeli i radili. Stan se nalazio na Jarunu i glasio je na prezime Hucika, što je djevojačko prezime Petračeve supruge Alice.

Karamarko je u to vrijeme bio načelnik Policijske uprave zagrebačke, a kako nije imao riješeno stambeno pitanje, Damir Lončarić, koji mu je tada bio podređen, ponudio je Petračev stan.

Ta informacija je interesantna kada se uzme u obzir da je Petrač, koji je trenutno u bijegu zbog sudjelovanja u otmici malodobnog sina generala Zagorca, od strane EU-a označen kao jedan od glavnih pomagača odbjeglog generala Ante Gotovine.

Uz to je, kako piše Nacional, državni vrh u jednom od svojih obraćanja Europskoj komisiji napisao kako vjeruje da je Petrač jedna od glavnih figura organiziranog kriminala u zemlji.

A Karamarko je pak, preuzevši dužnost, obećao vraćanje profesionalnog digniteta i ugleda službi, te je rekao kako POA neće služiti ni jednoj političkoj stranci ni pojedincu već državi i građanima. Na mjestu ravnatelja POA-e naslijedio je Joška Podbevšeka koji je zbog afere Puljiz, koja je narušila ugled institucije, morao otići.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara