Ravnatelj Sestara milosrdnica odbacio tvrdnje o problematičnim ugovorima za kupnju medicinskog uređaja

RAVNATELJ Kliničke bolnice (KB) Sestara milosrdnica Marko Duvnjak odbacio je danas tvrdnje iz tiska da je s tvrtkom Siemens sklopio problematične ugovore za kupnju medicinskog uređaja, ocjenivši to "nastavkom sramotne kampanje" koja je započela nakon njegove prijave na natječaj za ravnatelja bolnice.

"Večernji list" u današnjem broju navodi da je Duvnjak bez odluke Upravnog vijeća KB-a potpisao 9. prosinca 2003. ugovor sa Siemensom o nabavci medicinskog uređaja za Odjel gastroenterologije po cijeni od 3,1 milijun kuna, da bi istoga dana ugovor bio proširen, a cijena skočila na 4,3 milijuna kuna.

U članku se ističe da ovlaštenje za potpisivanje aneksa ugovora, kojim je cijena skočila za više od milijun kuna, ima samo Upravno vijeće, a ne ravnatelj koji može samostalno odlučivati o kupnji opreme do 200.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Duvnjak u priopćenju tvrdi da je ugovor sa Siemensom, temeljem ponovljenog natječaja, potpisan u trenutku kada nije bilo moguće održati sjednicu Upravnog vijeća, no s namjerom da se Vijeće o tome izvijesti na idućoj sjednici.

Napominje kako je u natječajnoj dokumentaciji naznačena mogućnost da se prilikom kupnje uređaja može za 30 posto veću cijenu od nabavne kupiti i dodatna oprema koja bi omogućila bolju zaštita pacijenata i osoblja od zračenja, zbog čega je potpisan aneks ugovora.

Duvnjak ističe da je KB od zagrebačkog Gradskog poglavarstva zatražio da se sredstva za nadogradnju uređaja osiguraju iz tzv. decentraliziranih sredstava, te dodaje kako Siemens do danas nije isporučio uređaj, a bolnica nije obavila plaćanje.

"Sramotna kampanja protiv mojega stručnog, a sada i moralnog lika, započela je u trenutku moje prijave na natječaj za mjesto ravnatelja KB-a", tvrdi Duvnjak dodajući da na njegovu "odstrijelu" radi uvijek ista grupa ljudi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara