Ravnateljica Daruvarskih toplica: Zatekla sam pronevjeru od milijun kuna

Ravnateljica Daruvarskih toplica: Zatekla sam pronevjeru od milijun kuna
Foto:Pixsell/Damir Spehar

RAVNATELJICA Daruvarskih toplica Mira Zakora, čiju su ostavku danas zatražili Radničko vijeće i predstavnici sindikata, na konferenciji za novinare u toj zdravstvenoj ustanovi u Daruvaru uzvratila je da je ispoštovala sva radnička prava i da ne postoje nikakvi temelji za njezino razrješenje.

"Dolaskom u Daruvarske toplice dočekao me niz problema. Od svojeg prethodnika Marcela Medaka dočekala sam pronevjeru od milijun kuna koju je napravila blagajnica i to nitko u sustavu kontrole nije primijetio, pa ni bivši ravnatelj Medak", ustvrdila je Zakora. Dodala je kako je kazneni postupak, kao i postupak za naknadu štete u tijeku te da se kao ravnateljica pobrinula da se takvo što više nikada ne ponovi.

 Rekla je da je Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu izmijenila jer nije bio usklađen sa zakonom.

Ravnateljica: Sva prava radnika se poštuju

„Sada je na snazi novi pravilnik koji je usklađen sa zakonom, a na njega nitko nije podnio zakonom pravne akcije da ga ospori. Prihvatila sam i dio zahtjeva Radničkog vijeća i Sindikata i nakon svega toga dočekao me zahtjev za razrješenjem”, naglasila je ravnateljica. Kazala je i kako se ravnatelja može razriješiti ako radi protuzakonito i zanemaruje svoj posao i na taj način nanosi štetu ustanovi.

„Ovdje je šteta nastala za vrijeme bivšeg ravnatelja. Ako pričamo o mojoj sposobnosti, treba pogledati podatke o poslovanju. Prošle godine naša ustanova imala je višak prihoda nad rashodima 1,6 milijuna kuna. Sva prava radnika bila su isplaćena.

Za razliku od mojeg prethodnika, nisam članica nijedne političke organizacije, a ako postoje protuzakonite radnje zbog kojih sam mogla biti razriješena, Radničko vijeće i predstavnici sindikata nigdje ih nisu naveli”, poručila je ravnateljica Zakora te ponovila da se sva prava radnika Daruvarskih toplica poštuju.

Mira Zakora ravnateljica je Daruvarskih toplica od početka prosinca 2017. nakon što je prošlom ravnatelju Marcelu Medaku (HDZ) istekao mandat. Zakora je postala ravnateljica nakon provedenog javnog natječaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara