ravnateljica vukovarske bolnice reagirala na ocjene hzzo-a

Ravnateljica vukovarske Opće bolnice dr. Vesna Bosanac u današnjem priopćenju za javnost odbila je ocjene izrečene jučer na konferenciji za novinare Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) da je za loše financijsko stanje u vukovarskoj bolnici kriva Uprava bolnice.

´Od 1997. godine do danas Opća bolnica Vukovar u svakom svom segmentu savjesno radi i poštuje sve zakonske propise´, ističe u priopćenju dr. Bosanac dodajući kako još od razdoblja mirne reintegracije ´fiksni troškovi za plaće u vukovarskoj bolnici iznose prosječno 98 posto svih troškova poslovanja´.

Dr. Vesna Bosanac kaže kako je točno da je za 2002. bolnica dobila od HZZO-a 42,8 milijuna kuna kao i da nije doznačeni iznos opravdala fakturama. Tu činjenicu ona pravda time da vukovarska bolnica još uvijek nije u potpunosti obnovljena ´pa ne može pružiti sveukupnu zdravstvenu zaštitu u punom opsegu za 49.503 osiguranika´. Ona također upozorava da zbog stanja u kojem se nalazi vukovarska Opća bolnica ´vjerojatno još nekoliko idućih godina neće moći opravdati fakture za učinjene usluge´.

Iako bolnica radi smanjenim kapacitetom, ´bilo je potrebno sklapati ugovore o djelu s liječnicima i stručnjacima iz okolnih bolnica´, navodi dr. Bosanac pravdajući to ´nužnošću sveukupne zdravstvene zaštite´. Za poslove po ugovoru o djelu stručanjacima koji nisu zaposleni u vukovarskoj bolnici tijekom 2002. godine isplaćeno je 1,1 milijuna kuna bruto, kaže se, uz ostalo, u priopćenju.

´Netočnosti i pokude, iznesene na konferenciji za novinare HZZO-a, ukazuju koliko malo razumjevanja imaju nadležne institucije prema teškoćama u kojima radi vukovarska bolnica i teškoćama u kojima nakon reintegracije žive građani u najistočnijem dijelu Vukovarsko-srijemske županije´, zaključuje u priopćenju ravnateljica vukovarske Opće bolnice dr. Vesna Bosanac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara