Razmjena logističkih informacija između SAD-a i Hrvatske

PREDSTAVNICI hrvatskog Ministarstva obrane i drugih ministarstava u ponedjeljak su, u okviru priprema Hrvatske za ulazak u NATO, zajedno s dužnosnicima američkog Instituta za logistički menadžment (LMI) koji predstavljaju ministarstvo obrane SADa, započeli seriju radnih sastanaka posvećenih logističkoj razmjeni, potvrdilo je hrvatsko Ministarstvo obrane.

Tijekom niza sastanaka, koji će se održavati u idućih tjedan dana, dužnosnici LMI-ja upoznat će hrvatske vojne i civilne dužnosnike s NATO-ovom logističkom doktrinom, politikom i metodama rada, pružajući tako Hrvatskoj pomoć za sudjelovanje u budućim mirovnim operacijama pod vodstvom NATO-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudionici sastanka radit će na identificiranju logističkih potreba za takve operacije diljem svijeta, na poboljšanju suradnje između vojske i civilnih ministarstava u stvarima važnim za nacionalnu sigurnost kao i na određivanju mogućih područja buduće logističke suradnje između Hrvatske, SAD-a i NATO-a.

Jednotjedni logistički seminar obuhvatit će niz stručnih predstavljanja o logistici NATO-a te sličnim temama koje će održavati hrvatski i američki sudionici, kao i niz vježbi iz praktične primjene znanja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara