Redatelj Ang Lee riskira sa zločestim zelenim "Hulkom"

REDATELJ Ang Lee, podrijetlom s Tajvana, vjerojatno najpoznatiji po filmu "Tigar i zmaj", upušta se u veliki rizik s ljetnim kino hitom "Hulk".
Radi se o filmu koji u petak kreće u distribuciju u SAD-u, a u kojem je glavni lik junak iz stripova koji je zbog izmijenjenog DNK narastao u diva od 4,5 metra, pozelenio, ojačao i postao vrlo bijesan.

Lee je u film uložio 150 milijuna dolara, proveo gotovo godinu dana izvan kuće kako bi pomogao animatorima da stvore kompjutorsku verziju Hulka te da opravda svoju reputaciju redatelja oskarovca.

Leejev film "Tigar i zmaj", kineski borilački film čija je radnja smještena u 19. stoljeće, osvojio je 2000. nagradu Američke akademije filmskih znanosti i umjetnosti za najbolji film izvan engleskog govornog područja.

Lee priznaje da je zbog prethodnoga filma bio pod velikim pritiskom pri snimanju novog, jer se bojao da neće uspjeti ponoviti uspjeh "Tigra i zmaja".

"Hulk" je priča o mladom Bruceu Banneru (glumi ga Eric Bana) čiji su geni zbog neuspjelog eksperimenta njegova oca i zbog spleta okolnosti radikalno promijenjeni te on postaje Hulk.

Prema riječima filmske ekipe i samog redatelja, film je djelomično akcijski, a djelomično grčka tragedija jer se radi o priči u kojoj sin plaća za očeve grijehe.

Redatelj smatra film "Hulk" svojim najvećim izazovom do sada zbog složenosti filma.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon uspjeha "Tigra i zmaja" želio je snimiti nešto čime će moći još više upotrijebiti maštu.

Njegova ga je mašta ponekad vodila i pod samu zelenu kožu njegova junaka, tvrde Leejevi suradnici.

Naime, sam redatelj je ponekad morao animatorima pokazivati kako želi da izgleda Hulk, pri čemu se (relativno niske građe) izvijao, tresući šakama i lupajući nogama po podu. Njegovo bi se lice tada grčilo od bijesa te postajalo crveno (Hulk bi ovdje naravno pozelenio).

Tako se Lee pretvarao u Hulka, postajući od redatelja blage naravi zeleni stroj.

Sad kad je film spreman za kinodvorane, s nestrpljivom publikom i jakom reklamom, "Hulku" je suđeno da bude filmski hit.

Film u hrvatska kina dovodi distributer Kinematografi krajem kolovoza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara