Redizajnirana Slobodna Dalmacija od sutra na kioscima

SLOBODNA DALMACIJA, vodeći regionalni dnevnik a treći na nacionalnoj razini, od sutra, 29.07.2003., izlazi s novim dizajnom. Dizajn potpisuje poznati dizajner Mirko Ilić, nekadašnji umjetnički direktor u međunarodnom izdanju časopisa Time te dnevniku New York Times.

Osim njega, u osmišljavanju i moderniziranju dizajna Slobodne Dalmacije sudjelovali su i svjetski poznati stručnjaci za tipografiju iz tvrtke Hoefler Type Foundry, Jonatan Hoefler i i Tobias Frere-Jones, koji su radili tipografiju za Wall Street Journal i Newsweek.

Prema riječima glavnog urednika Slobodne Dalmacije, g. Dražena Gudića, promjena dizajna podcrtava vrijednosti za koje se Slobodna Dalmacija zalaže: vjerodostojnost informacija, poticanje slobode govora i toleranciju različitih stajališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljene su i sadržajne promjene, kao rezultat nastojanja da se čitateljima isporuče aktualne, objektivne i cjelovite informacije.

Uredništvo i novinari Slobodne Dalmacije dijelit će građanima tijekom sutrašnjeg jutra redizajniranu novinu u Splitu, Zagrebu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Biogradu i Kninu.

Osim dnevnog lista Slobodne Dalmacije, istoimena izdavačka kuća izdaje razne specijalizirane časopise i priloge.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara