Referendum o štrajku u "Viktoru Lencu"

PREDSJEDNIK podružnice Sindikata metalaca Hrvatske u Brodogradilištu "Viktor Lenac" Damir Bačinović izvijestio je da se danas provodi referendum među članovima Sindikata za štrajk bez obzira na Vladinu odluku o ulaganju 2,5 milijuna dolara za financijsku konsolidaciju te tvrtke.

Bačinović je rekao da Sindikat provodi svoje aktivnosti po najavljenom rasporedu neovisno o trenutačnim događajima. Izrazio je zadovoljstvo odazivom sindikalista na referendum, ističući da je do 14 sati glasovalo više od 80 posto radnika, članova Sindikata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zadovoljan je i, kako je rekao, svješću i odgovornošću radnika iskazanom odazivom na referendum. Biračka mjesta u Brodogradilištu bit će otvorena do 16 sati, a rezultati referenduma bit će poznati sutra.

Tim referendumom Sindikat traži suglasnost radnika o pokretanju industrijskih akcija, uključujući štrajk koji bi se organizirao ako se do 15. srpnja u Brodogradilištu ne isplati 37 posto zaostale plaće za svibanj i akontacija za lipanj.

Predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Ivo Marjanović na jučerašnjoj je konferenciji za novinstvo u Rijeci rekao da će odluke Sindikata o daljnjim akcijama ovisiti o današnjoj odluci Vlade i o rezultatima referenduma.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara