Reformisti osudili Pernarovo slavlje zbog Hanžekovićeve smrti

Reformisti osudili Pernarovo slavlje zbog Hanžekovićeve smrti

Foto: Pixsell/Patrik Macek

ZAGREBAČKI Reformisti su oštro osudili izjave čelnika i saborskog zastupnika Živog zida Ivana Pernara, koji je na svom Facebook profilu jučer izražavao radost zbog smrti odvjetnika i poduzetnika Marijana Hanžekovića, te su ga pozvali da se ispriča.
 
 
"Zalaganje za vladavinu prava i odgovornost za izgovorenu ili pisanu riječ nisu odlike kojima se i dosad mogao podičiti u svom javnom djelovanju saborski zastupnik Živog zida iz Zagreba Ivan Pernar.  No, posljednje naslađivanje, uz krajnje neprimjerene epitete za umrlu osobu, najgori je primjer negativne političke komunikacije koji smo dosad doživjeli. Vjerujemo da će ovakav izričaj trajno negativno obilježiti gospodina Pernara prvenstveno kao čovjeka, a onda i kao političara", stoji u priopćenju Reformista.
 
Osudili "krajnji neukus koji izaziva zgražanje i osudu"
 
Saborski zastupnik, ističu, kao javna osoba izabrana od naroda trebao bi biti primjer dosega najviših civilizacijskih vrijednosti koji isključuje javno naslađivanje nad nečijom smrću.
 
"Temeljni uvjet za razvoj civilnog društva proizlazi iz načela slobodnog dijaloga. To nikako ne znači i zlouporabu slobode izgovorene riječi, a u ovom slučaju i krajnji neukus, koji može i mora izazvati zgražanje i osudu. Pozivamo gospodina Pernara kao javnu osobu da se ispriča javnosti za neumjesne izjave i da zatraži oprost od obitelji Marijana Hanžekovića", stoji u priopćenju.
 
Hanžeković javna osoba podložna pohvalama i kritikama
 
Hanžeković je, ističu Reformisti, imao važnu ulogu u društvu te je kao javna osoba bio podložan i javnim pohvalama i simpatijama, ali i kritikama. "No, svaka umrla osoba zaslužuje pijetet i sućut obitelji. To je svevremenska ljudska vrijednost, a politika lišena takvih vrijednosti bezvrijedna je politika", poručuju u priopćenju.
 
Dok su tijekom jučerašnjeg dana iz vodstva države upućivani izrazi sućuti obitelji, saborski zastupnik Ivan Pernar nije skrivao oduševljenje njegovom smrću.
 
"Danas samo dobre vijesti!... Nije to bio ugledni pravnik nego smeće od čovjeka koje me tužilo za klevetu jer sam ga nazvao monstrumom, čudovištem, delegatom Sotone i crpiteljem životne energije iz ljudi... Upozorio sam već na dan kad me tužio da će prije umrijeti nego dobiti sudsku presudu protiv mene. Ni on nije vjerovao mojim riječima", poručivao je u svojim objavama Pernar, kojeg je Hanžeković krajem 2016. tužio zbog klevete. 
 
Pernaru profil blokiran

 
Pernar je u međuvremenu tijekom prijepodneva, putem novog profila, izvijestio kako mu je profil blokiran, a objavu gdje je, kaže, cinično parafrazirao Hanžekovićevu izjavu "da su na vrijeme plaćali račune ne bi bili ovršeni", Facebook je uklonio.
 
"Zbog Hanžekovića sam blokiran iako je čovjek mrtav i više ne može nikoga blokirati ili tužiti. Da nije žalosno, bilo bi smiješno", ustvrdio je čelnik Živog zida.
 
Osim Pernara, i mnogi drugi korisnici Facebooka i ostalih društvenih mreža izražavali su veselje zbog smrti Marijana Hanžekovića, odvjetnika poznatog, uz ostalo, po provođenju ovrha za HRT, HT i druge tvrtke.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara