Rekordna zapljena ecstasyja u Dalmaciji. Splićanka 5600 tableta držala u ormaru

Rekordna zapljena ecstasyja u Dalmaciji. Splićanka 5600 tableta držala u ormaru
Ilustracija: 123RF

ZBOG držanja radi prodaje 5600 tableta ecstasyja uz koje je imala marihuanu, heroin i MDMA, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je podignulo optužnicu protiv 32-godišnje Josipe B., upravne referentice iz Splita.

Pero Š. C., 28-godišnji frizer, koji je početkom siječnja ove godine uhićen s njom nije optužen za namjeru dilanja jer je Josipa preuzela svu krivnju na sebe, a tijekom istrage nisu nađeni dokazi koji bi ga teretili. Radilo se o najvećoj zapljeni ecstasyja na ovom području, a nađena droga na uličnom tržištu vrijedi oko pola milijuna kuna.

Samo toksikološko vještačenje ogromne količine svih nađenih tvari u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu koštalo je 80 tisuća kuna, piše Slobodna Dalmacija

Tužiteljstvo je tereti za namjeru dilanja 5632 tablete ecstasyja

Državno odvjetništvo smatra kako je Josipa B. drogu nabavila i držala u cilju daljnje prodaje i zarade na razlici u cijeni, očekujući znatnu imovinsku korist. Terete je za namjeru dilanja 5632 tablete ecstasyja, koje u sebi sadrže više od 2,2 kilograma MDMA, zatim 635 grama marihuane, 125 grama MDMA u prahu te 15,5 grama heroina. Tablete ecstasyja bile su pakirane u 24 PVC vrećice, a na njima su bili utisnuti logotipi Supermana, Batmana i Bugattija. Dio tableta je bio višekutnog oblika i s urezima, kako bi podsjećale na dijamant.

Par je uhićen početkom siječnja ove godine te je prema nalogu nadležnog suca obavljena pretraga dvaju stanova, jednog u Splitu u kojem žive zajedno i drugog u Kaštel Starom u kojem je, kako se pokazalo, bilo skladište opijata. Nakon privođenja, Josipa B. je priznala počinjenje kaznenog djela i preuzela krivnju na sebe te je odbila odgovarati na daljnja pitanja. Pero Š. C., kod kojeg je u stanu u Splitu nađena manja količina kokaina i marihuane, negirao je ikakvu vezu s drogom nađenom u Kaštelima. Isto su kazali i tijekom iznošenja obrane Državnom odvjetništvu.

Branila partnera: "Pero nema nikakve veze s tim"

"Pero nema nikakve veze s drogom koja je bila u zaključanoj sobi, ključ sam samo ja imala i predala sam ga policiji", ponovila je Josipa B. tužitelju.

Napravljene su dodatne istražne radnje kako bi se utvrdilo sve okolnosti. Saslušani su svjedoci, među kojima i inspektor Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske, koja je provela kriminalističko istraživanje, te vlasnica stana u Kaštel Starom. Pokazalo se kako je upravo Josipa iznajmila stan krajem prošle godine te je ona imala snop ključeva kojima je otvorila stan i sobu u kojoj su bile tablete ecstasyja, skrivene u ormaru zajedno s ostalom drogom. Kod nje je nađena i vaga s ostacima metamfetamina, MDMA i kokaina. Pretragom mobitela oboje uhićenika nisu pronađena značajna operativna saznanja, pogotovo ne ona koja bi teretila Peru Š. C. za sudjelovanje u ilegalnom poslu.

Slijedom navedenoga, optužnica je podignuta samo protiv Josipe B. koja će, ako postane pravomoćna, odgovarati za što je se tereti na glavnoj raspravi na Općinskom sudu u Splitu. Protiv Pere Š. C. će bit podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Splitu zbog posjedovanja sedam grama kokaina i desetak grama marihuane, javlja Slobodna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara