Rekordnim brojem privatnih aviona došli u Davos pričati o klimi

Rekordnim brojem privatnih aviona došli u Davos pričati o klimi
Foto: EPA

NA OVOGODIŠNJEM Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu se, između ostalog, raspravlja o klimi. 

Čini se kako pozive stručnjaka na hitno djelovanje po pitanjima klimatskih promjena svjetski čelnici, poslovni ljudi i lobisti nisu čuli, budući da su u Davos pristigli sa 1.500 privatnih aviona. 

1500 privatnih aviona stiže u Davos

Stručnjaci su, piše Guardian, izračunali kako će u Davos za vrijeme Svjetskog gospodarskog foruma stići 1500 privatnih aviona te kako će toliko njih iz Davosa i otići ovog tjedna. 

Prema analizi koju je provela tvrtka Air Charter Service, politički i poslovni vođe kao i lobisti odlučili su se za veće i skuplje letjelice. Objavili su tako kako je broj privatnih aviona u Davosu porastao za 11 posto u odnosu na prošlu godinu.

“Čini se kako je došlo do porasta potražnje za većim letjelicama, a glavni izbor su skupe, teže letjelice”, izvijestio je Andy Christie, direktor odjela za privatne avione u ACS-u.

Prošle godine ih je pristiglo oko 1300

Kaže kako je tome tako jer će oni koji dolaze u Davos na putu tamo prevaliti dug put, ali dodaje i kako je moguće da se radi o tome da pojedinci ne žele da njihovi poslovni protivnici dođu boljim avionom od njih. 

Prošle godine je u Davosu zabilježeno oko 1300 privatnih aviona, što je bio najveći broj privatnih aviona do tad.

Najviše odlaznih letova s lokalnih aerodroma u Davos zabilježeno je na zračnim lukama u Njemačkoj, Francuskoj, Rusiji, Velikoj Britaniji, SAD-u te Ujedinjenim Arapskim Emiratima, javlja ACS. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara