Renault u Sloveniji otpušta 400 zaposlenih

Renault u Sloveniji otpušta 400 zaposlenih
Foto: revoz.si

TVORNICA automobila Revoz iz Novog Mesta otpustit će oko 400 od sada 3200 zaposlenih, objavila je slovenska tvrtka u vlasništvu francuskog Renaulta.

Do takve odluke došlo je zbog jakog pada potražnje, odnosno stanja na tržištu automobila u svijetu, što je izravna posljedica krize izazvane covidom-19, navode u upravi tvrtke koja je najveći poslodavac u tom dijelu Slovenije.

Revoz namjerava, u dogovoru sa zavodom za zapošljavanje, organizirati savjetovanja i radionice za one koji će dobiti otkaz, kako bi se mogli prekvalificirati i dobiti posao u drugim djelatnostima. Dio zaposlenih koji za to ima uvjete moći će otići u mirovinu, sve u sklopu tzv. "mekog otpuštanja" te u dogovoru socijalnih partnera i dijalogu sa sindikatom zaposlenih.

Ukidanjem noćne smjene proizvodnja u Revozu smanjit će se za 150 vozila dnevno.

Revoz je zbog epidemije covida-19 sredinom ožujka na 6 tjedana bio zaustavio proizvodnju, a ponovo je počeo raditi početkom svibnja.
Kako prenose slovenski mediji, tvrtka će u prvom redu otkazati ugovore radnicima zaposlenima na određeno vrijeme preko agencija za zapošljavanje, a mahom je riječ o stranim državljanima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara