Reno Sinovčić deložiran iz stana u Zadru

Reno Sinovčić deložiran iz stana u Zadru

Foto: Hina/Google Street View

RENO Sinovčić jutros je deložiran iz stana u Zadru. Ovu informaciju za Index je potvrdila Sinovčićeva supruga.

Afera Ribar

Zagrebački Županijski sud u studenom je potvrdio optužnicu protiv zadarskog poduzetnika Rene Sinovčića, kojega tužiteljstvo tereti da je nezakonito "zaradio" i u predstečajnoj nagodbi, prvoj koje se dotaknuo Uskok.

Osim Sinovčića i njegove tvrtke, optužnica u tzv. aferi Ribar podignuta je i protiv bivšeg pročelnika zadarske Porezne uprave Vjekoslava Jurline, njegove nasljednice Stoje Mučaji, poreznika Željana Pejkovića, Marka Lozančića i Irene Anić te bivših direktora NK Zadra Novice Erlića i Dalibora Zebića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izvučeno preko 120 milijuna kuna

Za razliku od optuženika koji sve poriču, Uskok tvrdi da je u predstečajnoj nagodbi Sinovčićeve medijske kuće VOX, ali i iz NK Zadra, izvučeno preko 120 milijuna kuna.

Sinovčić je u javnosti poznat kao bivši nogometni sudac, vlasnik nekoliko zadarskih medija (televizije Vox, tjednika Vox i Zadarskog regionala), ali i član Gradskog vijeća, u koje je izabran kao nositelj nezavisne liste koju je okupio nakon izlaza iz HDZ-a.

Prije desetak godina bio je svrstavan na popise najbogatijih Hrvata, a nazivalo ga se i "kraljem ribe na Jadranu" te nogometnim sucem s presudnim utjecajem u Hrvatskom nogometnom savezu. Također, mediji su ga dovodili u vezu i s lažiranjem utakmica.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara