Republika Srpska dovršit će obnovu domova za 456 hrvatskih obitelji

Republika Srpska dovršit će obnovu domova za 456 hrvatskih obitelji
Screenshot: HRT

VLASTI Republike Srpske izdvojit će dodatna sredstva te dovršiti ranije započetu obnovu 456 obiteljskih domova za Hrvate, najavljeno je nakon susreta predstavnika Hrvata u tome entitetu i novog republičkog tajništva za raseljene osobe i migracije. 

Kako je u petak priopćeno nakon sastanka održanog u Banjoj Luci, potpredsjednika Republike Srpske Josipa Jerkovića (HDZ BiH) je direktor Republičkog tajništva za raseljene osobe i migracije Dragan Štrbac izvijestio o više projekata usmjerenih prema hrvatskim prognanicima.

Trajna rješenja

Štrbac je naveo kako tajništvo za raseljene osobe nastavlja sve aktivnosti ministarstva za izbjeglice i raseljene osobe. Pojasnio je kako u okviru regionalnog programa stambenog zbrinjavanja biti osigurana trajna stambena rješenja za ukupno 456 hrvatskih obitelji. Uz taj program, Štrbac je naveo kako će dio hrvatskih obitelji biti zbrinut i kroz druge projekte koje financiraju međunarodni donatori, ali i sredstvima iz proračuna vlade Republike Srpske. 

Prema priopćenju, Jerković je izrazio zadovoljstvo projektima koje tajništvo za raseljene osobe i migracije Republike Srpske provodi, ali i aktivnostima koje je prethodnih godina realiziralo ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe. Po Jerkovićevim navodima za povratak hrvatskih obitelji jednako je bila važna obnova i sanacija infrastrukture u povratničkim mjestima te pružanje potpore projektima održivog povratka. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara