Republikanski favorit za predsjednika SAD-a u seks skandalu

Republikanski favorit za predsjednika SAD-a u seks skandalu

Foto: AFP

HERMAN CAIN, aktualni favorit za republikansku nominaciju na američkim predsjedničkim izborima, našao se usred seks skandala. Portal Politico.com javio je da je Cain devedesetih godina, dok je bio predsjednik Nacionalne udruge restorana, seksualno zlostavljao barem dvije žene koje su radile za njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Žene su se potužile na Cainovo agresivno i seksualno sugestivno ponašanje. Svoj posao u Udruzi restorana su napustile, ali su se zaštitile ugovorom kojim su im isplaćene pozamašne odštete. No, u ugovor je također uvrštena odredba prema kojem bivše Cainove zaposlenice više ne smiju govoriti o optužbama protiv današnjeg predsjedničkog kandidata.

Cain, koji je u utrku ušao kao totalni autsajder, da bi u posljednja tri tjedna preuzeo čelnu poziciju u anketama, u intervjuu za Fox News demantirao je optužbe. "Nikad nisam nikoga seksualno zlostavljao", kaže Cain, koji priznaje da se slučaj o kojem je Politico izvijestio doista dogodio, ali dodaje da se radilo o lažnim optužbama.

"Provedena je istraga i utvrđeno je da se radilo o lažima. Netko to sada namjerno izvlači jer pokušavaju navući tamni oblak nad moju kampanju", kazao je Cain. Također tvrdi da mu nije poznato da je ženama koje su ga optužile za zlostavljanje isplaćena bilo kakva odšteta. "Ako im je Udruga restorana isplatila nekakvu odštetu, to nema veze sa mnom. Nadam se da nisu dobile puno novca", kaže Cain.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara