Ressler: Uočio sam sličnosti u problemima mladih

Ressler: Uočio sam sličnosti u problemima mladih
Foto: Pixsell/Matija Habljak

NOSITELJ HDZ-ove liste na europskim izborima Karlo Ressler predstavio je izborni program Mladeži HDZ-a te mladima u Hrvatskoj poručio da izađu na izbore i odluku o tome kako će se u idućih pet godina živjeti u RH i EU ne prepuštaju nekome drugome, nego zajedno grade uspješnu Hrvatsku za sve generacije.

Ressler je rekao kako je u razgovoru s mladima tijekom izborne kampanje uočio sličnosti u problemima mladih u Hrvatskoj i diljem Europe, a to su pitanja obrazovanja, zapošljavanja te podrške društva u zasnivanju obitelji.

Utrostručena ulaganja

U smislu kvalitetnijeg obrazovanja, kazao je, HDZ želi da se udvostruče, pa i utrostruče ulaganja u program Erasmus+ koja su sada na oko 15 milijardi eura. Kao drugi prioritet naveo je snažniju i aktivniju politiku zapošljavanja mladih, u koju je do sada uloženo 4,5 milijardi kuna, u skladu s izazovima koje ima hrvatsko tržište rada. Treći je prioritet, dodaje, potpora mladima u zasnivanju obitelji, s ciljem da svaka mlada osoba u svakom dijelu Hrvatske može dobiti kvalitetno obrazovanje, primjereno plaćeno radno mjesto i stambeno zbrinjavanje.

Ressler je zahvalio stranačkoj mladeži na potpori i povjerenju, svima onima koji su radili na izbornom programu koji je u sedam točaka, tvrdi, usmjeren na ključne izazove mladih koji se mogu rješavati i kroz EU. "Imamo fokus na Europu nove generacije koji je jedan širi pojam", istaknuo je.

Digitalizacija društva

Dodao je kako sve to dovodi do očitih pozitivnih rezultata pa je od ulaska Hrvatske u EU stopa nezaposlenosti mladih i više nego prepolovljena, a u protekle tri godine otvoreno je više od 96.000 novih radnih mjesta.

 "Više od milijardu kuna uz pomoć sredstava EU fondova uloženo je u obnovu studentskih domova i pokazatelj je opredijeljenosti i povezanosti svega što HDZ radi na lokalnoj, županijskoj, državnoj i europskoj razni", ustvrdio je Ressler. 

 Predsjednik Mladeži HDZ-a Ivan Vidiš je iz izbornog programa ove stranačke organizacije izdvojio digitalizaciju društva i ulaganje u proširenje širokopojasnog interneta na 540 naselja, dodatno širenje inicijative Discover EU, povećanje uključenosti mladih u dijalog s EU-om radi upoznavanja s njihovim potrebama, izgradnju solidarnijeg, pravednijeg i uključivog EU-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara