Reuters: Mubarak je teško bolestan, želi umrijeti u Sharm al-Sheikhu

Foto: AFP

"HOSNI MUBARAK želi umrijeti u odmaralištu Sharm al- Sheikh na Crvenom moru. Teško je bolestan, ali još ne umire", javlja agencija Reuters.

Visoki izvor iz Saudijske Arabije tvrd da svrgnuti predsjednik još uvijek obavlja telefonske razgovore, a vrijeme u poznatom odmaralištu provodi na svježem zraku i uz more.

"Nije mu nimalo dobro, ali odbija otići", otkrio je neimenovani Saudijac. Mubarakova privrženost Sharm al- Sheikhu, dodaje Reuters, pokazuje kakva je opsjena bilo njegovo vođenje države i koliko je bio otuđen od svakodnevnih problema milijuna Egipćana.

Špekulacije o Mubarakovom zdravstvenom stanju

Već nekoliko dana se špekulira o zdravstvenom stanju svrgnutog egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka. Prema nekim izvještajima, Mubarak je bolestan, prema drugim informacijama on se nalazi u komi, treći izvori donose vijesti kako je njegovo stanje dobro dok četvrti tvrde da je u depresiji.

Novine u Egiptu i Saudijskoj Arabiji zadnjih su nekoliko dana objavili informacije da je Mubarak bolestan i u komi, pozivajući se na vrlo dobro provjerene izvore bliske bivšem predsjedniku. U Reutersu su dobili informaciju iz vojnih krugova da Mubarak "još uvijek diše", kao i potvrdu od osobe bliske Mubaraku da je bivši predsjednik telefonirao iz svog odmarališta u egipatskom lučkom gradu Sharm-el-Sheikh.

Još jedan Reutersov neimenovani izvor kaže da je Mubarakovo zdravstveno stanje dobro. Jedne novine iz Saudijske Arabije objavile su kako je Mubarakovo zdravlje "drastično narušeno" te da bivši egipatski predsjednik odbija liječenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara