REZULTATI INDEX ANKETE Hrvati se boje eura

REZULTATI INDEX ANKETE Hrvati se boje eura

Foto: 123rf, Index

HRVATSKA uvodi euro. Zapravo, to se znalo od ranije. Hrvatska se, ulazeći u EU, obvezala da će ući i u eurozonu, jednom kad se za to stvore uvjeti.

Martina Dalić jučer je rekla da je sad "dobar trenutak za pokretanje postupka pristupanja eurozoni".

"Vlada s HNB-om procjenjuje da je dobar trenutak za pokretanje postupka pristupanja eurozoni, što je srednjoročni cilj, to se ne može učiniti u kratkom roku, preko noći. HNB je izradio analizu troškova i koristi od pristupanja eurozoni i krajem mjeseca započet će javna rasprava o tom pitanju", kazala je Martina Dalić u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada". 

U anketi smo vas pitali što mislite o euru. Od jučer oko podne do danas ujutro, na Indexovu anketu odgovorilo je preko 37.000 ljudi.

Točnije, 37,062 osobe.

Većina onih koji su sudjelovali u anketi, njih točno 60 posto ili 22.356, protivi se uvođenju eura. Za uvođenje eura je 14.706 ili 40 posto sudionika ankete. Valja napomenuti da je riječ o anketi u kojoj nije korištena stručna metodologija pa se istu ne može uzeti kao mjerodavnu. No, s druge strane, uzorak od preko 37.000 ljudi koji su sudjelovali može poslužiti kao solidan putokaz u kojem smjeru građani Hrvatske dišu. A prema ovome, čini se da se većina Hrvata boji eura.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara