Ribari su uvjereni: HDZ i HSS zbog fotelja rasturili poljoprivredu i ribarstvo

Foto: Neja Markičević (Cropix)

"IAKO HSS misli da su ribari guske u magli, podsjećamo ih da se ribari dobro nose s maglom koju će bura ionako ubrzo otpuhati, a ni ponašanje poput gusaka nama nije svojstveno", stoji u zajedničkom priopćenju ribarske udruge Mare Croaticum, Naše more i Istarski ribar koje najavljuju do sada najžešće prosvjede u Hrvatskoj.

Podsjetimo, ribari traže vraćanje cijene plavog dizela na četiri kune, kao i smjenu državnog tajnika za ribarstvo Tonćija Božanića te da ministar Petar Čobanković napokon ostvari ono što im je obećao prije dvadesetak dana. Glavni razlog prema ribarima-prosvjednicima je državni tajnik Tonči Božanić koji ne izvršava ono što je obećano na sastancima u ministarstvu poljoprivrede. Štoviše ribari primjećuju da Čobanković jedno govori dok je Božanić prisutan, a drugo kad njega ne bi bilo.

"Očito da je HDZ talac HSS-a, jedne male stranke po broju simpatizera, ali velike u smislu trgovine", smatraju ribari dodajući kako se i Čobanković i Kosor nalaze pod stalnom prijetnjom HSS-ova izlaska iz koalicije. Upravo zbog toga odnosno "održavanja foteljaškog položaja", ribarstvo i poljoprivreda se nalaze u rasulu. Prema ribarima Čobanković je tako tek "samo mali pijun pod komandom Friščića i Pankretića".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara