Riječanin bludničio nad djevojčicom, dobio godinu i pol zatvora

Riječanin bludničio nad djevojčicom, dobio godinu i pol zatvora
Ilustracija: 123rf

MUŠKARAC iz šire okolice Rijeke osuđen je na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od 18 mjeseci jer je dokazano da je bludničio nad tada maloljetnom djevojčicom. Ukoliko presuda postane pravomoćna, 50-godišnjaku će se u kaznu uračunati i vrijeme koje je proveo u pritvoru, nešto manje od mjesec dana početkom 2015. godine.

Iako je tužitelj podignuo optužnicu tereteći muškarca za tri kaznena djela bludnih radnji, sudsko vijeće nije moglo dokazati za jednu od točaka optužnice da je žrtva u to vrijeme bila mlađa od 15 godina. No budući da su dva nasrtaja na djevojčicu mlađu od 15 godina dokazana, to i nije bilo ključno kod donošenja presude.

Olakotne okolnosti su činjenice da je osuđeni priznao svoje nedjelo i kako dosad protiv njega nisu vođeni kazneni postupci, dok su otegotne upornost i činjenica da je kroz vrijeme za koje se teretio koristio različite modalitete ne bi li držao pažnju žrtve duže vrijeme, piše Novi list.

Nije se ni ispričao

Kako je sutkinja Sandra Juranović naglasila kod čitanja presude, iz vještačenja psihologa i socijalnih djelatnika očito je da su žrtvu posljedice teško pogodile. Ona je tijekom saslušanja putem videolinka bila izrazito potresena, a s druge strane optuženi nije pokazao kajanje ni žaljenje, posebno iz razloga što je bio u vrlo bliskim odnosima s njezinom obitelji.

Nije se ispričao, a tijekom suđenja ponašao se vrlo indiferentno, naglasci su sutkinje Juranović iz obrazloženja otegotnih okolnosti pri izricanju presude.

"Poljubili smo se jezikom, dirao sam je po grudima, spolovilu i stražnjici..."

Prije završnih riječi obrane i tužiteljstva i zaključenja rasprave, pedesetogodišnjak je iznio obranu, za razliku od prvog ispitivanja pred tužiteljem kada je priveden i branio se šutnjom.

"Neke situacije stoje, a neke ne stoje", kazao je optuženik u svojoj obrani.

Predsjednica vijeća pitala ga je priznaje li da je djevojčicu dlanovima dirao po tijelu i tražio od nje da ga miluje po spolovilu.

"Jedan dio je točan, drugi nije, nisam spustio hlače. Poljubili smo se jezikom, dirao sam je po grudima, spolovilu i stražnjici, ali se ne sjećam da sam izvadio spolovilo. Sve se to događalo dok su njezini ukućani bili odsutni", priznao je optuženik.

Znao je koliko djevojčica ima godina

Na pitanje predsjednice vijeća kako su se uopće zbližili, optuženik je odgovorio da su bili susjedi.

"Ali ne znam kako je to počelo. Možda gurkanje, ona mene, ja nju, bilo joj je zanimljivo slati mi poruke. Jesam, znao sam koliko ima godina i u kojoj je dobi. Da, bio sam sa svima u obitelji dobar, nakon ovoga nisam", priznao je osuđeni 50-godišnjak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara