Rijeka: Miloš Španjol u 30-dnevnom pritvoru

Bivšeg direktora riječke tvrtke FENIXVEa Miloša Španjola, osumnjičena za više kažnjivih djela u gospodarskom poslovanju, danas je preslušao istražni sudac Županijskog suda u Rijeci Duško Tišma i odredio mu 30-dnevni pritvor.

Sudac Tišma je nakon preslušanja kazao kako je Španjol kao prvookrivljeni osumnjičen za šest kažnjivih djela zlouporabe položaja i ovlasti te zlouporabe ovlasti u gospodarskom polovanju. Španjol je, po istražnom zahtjevu Županijskoga državnog odvjetništva u Rijeci, osumnjičen da je sudjelovao u kažnjivim djelima kojima je Hrvatskoj poštanskoj banci nanesena šteta od najmanje 36,5 milijuna kuna.

HPB je, po istražnom zahtjevu, odobrio zajam FENIXVE-u za gradnju podzemne garaže i stambeno-poslovnog centra u središtu Rijeke, a taj je novac Miloš Španjol doznačio tvrtki G.H.B., odnosno Casinu Rosalia u Opatiji, kojem je u to vrijeme većinski vlasnik bio Milošev brat Josip Bepo Španjol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sudac Tišma je kazao da je Miloš Španjol, koji se danas sam javio istražnom sucu, nijekao da je počinio sva kažnjiva djela za koja je osumnjičen, tvrdeći da on nije bio odgovorna osoba u FENIXVE-u, nego talijanski državljanin Gianfranco Tinarelli.

U pritvoru riječkog Okružnog zatvora od petka su bivša predsjednica Uprave HPB-a Ljerka Ercegović, Josip Bepo Španjol i Branko Vukušić, bivši direktor tvrtke G.H.B.

Istražni postupak se nastavlja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara