Rijeka: Odgođen svesindikalni sabor

PRVI hrvatski svesindikalni sabor pet hrvatskih sindikalnih središnjica, najavljen za 13. veljače, kao i sindikalni prosvjed na Markovu trgu u Zagrebu, odgođen je, a novi nadnevak njegova održavanja bit će naknadno određen, izvijestili su danas u Rijeci sindikalni predstavnici.

Predstavnici županijskih povjerenstava Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), Hrvatske udruge sindikata (HUS), Udruge radničkih sindikata Hrvatske URSH), Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) i Matice hrvatskih sindikata javnih služba (MHSJS) na konferenciji za novinstvo naglasili su da je sindikalni sabor trebao biti održan u vrijeme ove saborske sjednice, no kako Hrvatski sabor danas završava 29. sjednicu, sindikati su odlučili e odgoditi i svesindikalni sabor.

Predstavnici pet sindikalnih središnjica i najvećih sindikata izvan središnjica potpisali su danas u Zagrebu Sporazum o organiziranju svesindikalnog sabora i raspisivanju referenduma o organiziranju općeg štrajka protiv najavljenih izmjena Zakona o radu (ZOR), jer se, kako ocjenjuju njima drastično smanjuju radnička prava.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vođe svih većih hrvatskih sindikata sporazumom su se obvezali da će se svesindikalnim saborom, referendumom i prosvjedima koji uključuju i opći štrajk suprotstaviti prijedlogu izmjena ZOR-a koji je Vlada uputila u Hrvatski sabor.

Svesindikalni sabor trebao bi se održati u roku od dva tjedna, ovisno o raspravi u Hrvatskom saboru, a sindikalni izaslanici taj će dan oko podneva sa svojega sabora poći na javni prosvjed na Markovu trgu u Zagrebu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara