Rijeka: Odgođena rasprava zbog zdravstvenih problema Oreškovića

GLAVNA rasprava u suđenju tzv. gospićkoj skupini na Županijskom sudu u Rijeci danas je odgođena zbog zdravstvenih problema prvooptuženoga Tihomira Oreškovića.

Predsjednica sudskog vijeća, sutkinja Ika Šarić, izvijestila je da se Orešković nakon završetka jučerašnjeg ročišta požalio na glavobolju, navodeći kako ne može pratiti raspravu.

Zatvorski liječnik je po nalogu sutkinje Šarić nakon pregleda Oreškovića ustanovio da se prvooptuženome zbog glavobolje uzrokovane problemima sa sinusima, preporučuje mirovanje.

Sutkinja je također naložila da stalni sudski vještak otorinolaringolog pregleda Oreškovića i utvrdi njegovo zdravstveno stanje, te da procjeni može li pratiti glavnu raspravu.

Ako vještak procjeni da Orešković može biti na glavnoj raspravi suđenje tzv. gospićkoj skupini bit će nastavljeno u petak, 24. siječnja.

Suđenje optuženima Tihomiru Oreškoviću, Ivici Rožiću, Mirku Norcu, Stjepanu Grandiću i Milanu Čaniću za ratne zločine nad civilnim stanovništvom na gospićkom području u jesen 1991. godine ušlo je u fazu iznošenja obrana optuženika.

Na jučerašnjem ročištu su optuženi Ivica Rožić i Milan Čanić odbili iznijeti svoje obrane te je sutkinja Šarić pročitala njihove iskaze iz istražnog postupka, u kojima su obojica rekla da se ne osjećaju krivima za djela iz optužnice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara