Rijeka: Peticije za mir i nenasilje potpisalo oko 16.390 građana.

Tri peticije za mir i nenasilje, čije su potpisivanje na riječkom Korzu organizirali građani okupljeni u ´Ad hoc inicijativi za mir i nenasilje´, potpisalo je od 14. veljače do danas ukupno 16.390 osoba, kazala je danas predstavnica ´Inicijative´ Dragica Živković.

Skupina građana u ´Ad hoc inicijativi´ organizirala je potpisivanje triju peticija. Peticiju protiv rata u Iraku potpisalo je 7190 građana. Peticiju za raspisivanje referenduma o političkoj neutralnosti Hrvatske potpisalo je 5670 građana, a peticiju protiv ulaska Hrvatske u NATO oko 3530 osoba.

Živković je na konferenciji za novinare rekla da je osnovni motiv djelovanja ´Ad hoc´ skupine bio senzibilizirati javnost i uskratiti podršku ratnoj opciji.

Po njezinim riječima, oko dvije trećine potpisnika peticija su mladi. Dodala je da su ciljevi svih civilnih udruga mir i demokracija te da iznenađuje što takve akcije ne podupire i politička javnost.

Potpisivanje svih triju peticija na riječkom Korzu trajat će do 5. ožujka.

Članovi ´Ad hoc inicijative´ najavili su da će kampanju za mir i nenasilje nastaviti organiziranjem raznih likovnih i glazbenih događanja na Korzu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara