Rijeka: Predstavljeni nagrađeni radovi za rješenje kazališnog parka

REZULTATI natječaja za izradu idejnog rješenja uređenja Kazališnog trga u Rijeci, uključujući prvonagrađeni rad koji će biti izveden, predstavljeni su danas u Rijeci na izložbi svih radova pristiglih na natječaj.

Natječaj za izradu idejnoga urbanističko-arhitektonskoga i hortikulturnoga rješenja uređenja trga ispred zgrade HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci raspisao je Grad Rijeka kao investitor, a za provedbu je bilo nadležno Društvo arhitekata Rijeka. Ocjenjivački sud, kojemu je na čelu bila mr. Nana Palinić, odlučio je da se prvom nagradom od 40.000 kuna nagradi rad autora Dragutina Kiša, autora parkovnog uređenja, Alana Oslakovića i Tomislava Kontića, autora urbanističko-arhitektonskog rješenja, i Ružice Sabljić, konzultantice za navodnjavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U obrazloženju nagrade stoji da je vrijednost rada u poštivanju povijesne matrice uz dodatak suvremenog oblikovanja. Autor Dragutin Kiš tijekom otvaranja izložbe rekao je da će u tom parku biti autohtono i udomaćeno bilje različitih boja i intenzivnih mediteranskih mirisa. Unutar parka bit će uređen i mali ružičnjak.

Riječki gradonačelnik Vojko Obernsel, otvarajući izložbu, uputio je ispriku autorima rada i provoditeljima natječaja podsjetivši na svoju reakciju u gradskom poglavarstvu s kraja prošle godine na tada predstavljeni prvonagrađeni rad. Obersnel se tada, nezadovoljan odabranim radom, usprotivio, kako je rekao, "iživljavanju arhitekata" najavivši da će se svim silama boriti da se takvo rješenje ne izvede. Sada je rekao da mu je tada bila predstavljena drukčija vizualizacija rješenja u odnosu na ovu predstavljenu na izložbi. Izjavio je da je njegova reakcija bila tada "pomalo neprimjerena" i ocijenio da je prvonagrađeni rad "izuzetno ugodan oku".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara