RIJEKA: PRVAKINJA TALIJANSKE DRAME ELVIA NACINOVICH OBILJEŽILA 30 GODINA UMJETNIČKOG RADA

Premijerom predstave "Cosi e ( se vi pare)/ Tako je (ako vam se čini)" Luigija Pirandella u izvedbi Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca obilježena je večeras 30. obljetnica rada prvakinje Talijanske drame Elvie Nacinovich. L

Elvia Nacinovich u riječkoj Talijanskoj drami djeluje od 1973., a od tada je ostvarila više od 80 kazališnih uloga.

Rođena je u Puli 1953. Studij glume završila je na "Accademia regionale d arte drammatica" u Trstu. Uz glumački, bavila se prevoditeljskim radom, kazališnom režijom i pisanjem za djecu. Na Hrvatskom festivalu malih scena u Rijeci 1997. dobila je nagradu "Mediteran" za uloge Elisabete i Kennedy u predstavi "Maria Stuarda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U predstavi "Cosi e (se vi pare)" Elvia Nacinovich tumači ulogu gospođe Frole. Glume još Claudio Trionfi, Marcellina Ruocco, Nana Torbica, Toni Plešić, Stefania Stefanin, Gualtiero Giorgini, Rosana Bubola, Bruno Nacinovich, Luigi Marangoni i dr.

Redatelj je Nino Mangano, scenograf Mirco Rocchi, kostimograf Anton Plešić. Svjetlo je priredio Deni Šesnić, a glazbu Bruno Nacinovich.

Pirandello je tekst predstave napisao na osnovi svoje novele "Gospođa Frola i gospodin Ponza", a u talijanskim se kazalištima često priređuje u čast velikih glumica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara