Rijeka: Zastoj u radovima na angiosali zbog građevne dozvole

RADOVI na uređenju prostora namijenjenog angiosali u KBC Rijeka zaustavljeni su nakon što je građevinska inspekcija zabranila nastavak radova, a zbog toga što nije ishodovana građevna dozvola potrebna za taj opseg poslova, izvijestio je Žarko Mavrić, zamjenik ravnatelja riječkog Kliničkog bolničkog centra.

Radovi su obustavljeni jer je KBC zakasnio u traženju građevne dozvole, rekao je Mavrić. Uzrok je tomu što se tek nakon početka radova utvrdilo da su međukatne konstrukcije pod prostorom buduće angiosale u lošem stanju, te ih je potrebno zamijeniti. Za taj je opseg radova potrebna građevna dozvola dok za uređenje prostora, kakvo je bilo predviđeno, ona nije bila nužna. Mavrić je rekao da se nastavak radova može očekivati u razdoblju od deset dana jer je sva dokumentacija potrebna za građevnu dozvolu uredna.

Neki dnevni listovi danas su objavili da su radovi zaustavljeni jer je u KB došla inspekcija koju je pozvao predstojnik Kirurške klinike Željko Fučkar, te da po bolničkim hodnicima osoblje priča kako netko nekomu "radi o fotelji".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik ravnatelja Željko Mavrić to nije komentirao.

Vrijednost angiosale, u kojoj će se obavljati dijagnostički i interventni neinvazivni postupci kod kardiovaskularnih bolesnika, iznosit će oko 5,7 milijuna kuna, a radovi na uređenju prostora stajat će, po procjeni, do 3,5 milijuna kuna.

Uređenje angiosale jedan je od najznačajnijih projekata riječkog KBC-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara