Riješen prvi problem između Iraka i UN-a

Riješen prvi problem između Iraka i UN-a

IRAČKI dužnosnici i stručnjaci UN-a riješili su prvi problem koji se pojavio tijekom inspekcije u jednoj bolnici u Bagdadu, izjavili su dužnosnici UN-a i Iraka.

´Inspektori su koristili crveni telefon da nazovu Iračane. Došli smo odmah i problem je riješen´, kazao je novinarima direktor iračkog Organizma za kontrolu Hosam Mohamed Amine.

´Nema problema´, rekao je i dužnosnik UN-a koji je vodio inspekciju u jednom bolničkom centru za liječenje zaraznih bolesti.

Iran je pristao dopustiti inspekcije za dvije nove lokacije u veljači, što je zatražila Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA), izjavio je glasnogovornik IAEA Mark Gwozdecky.

Glavni direktor IAEA-e Mohamed El Baradei je planirao provesti inspekciju te dvije lokacije u veljači iduće godine s ekipom stručnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Službeni je Teheran u petak odbacio tvrdnje da ima bilo kakav vojni nuklearni program te ističe da svoju nuklearnu tehnologiju koristi u miroljubive i civilne svrhe.

´Nemamo nikakvu nuklearnu aktivnost koja nije pod kontrolom IAEA, nemamo ništa tajno, oni su u tijeku sa svim i mogu posjetiti sve lokacije´, rekao je glasnogovornik iranske vlade Abdolaha Ramezanzadeh.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara