Rim: Nema potvrda o ubojstvu otetih Talijanki

TALIJANSKA vlada s rezervom prima vijest o ubojstvu humanitarki Simone Torretta i Simone pari, koje su otete 7. rujna u Bagdadu, a vijest o njihovu pogubljenju već je dva puta objavljena na jednoj internet stranici.

"Nemamo potvrda, provjeravamo autentičnost preuzete odgovornosti za ubojstvo dvije otete talijanske dobrovoljke Simone Torretta i Simone Pari", objavilo je talijansko ministarstvo vanjskih poslova čiji krizni stožer proučava poruku s interneta o smaknuću Simone Pari i Simone Torretta. Palača Chigi, sjedište vlade, s rezervom prima vijest o ubojstvu dvije Simone i govori o mogućem "medijskom terorizmu".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlada je pokrenula sve inicijative i za sada nije pronađeno ništa što bi potvrdilo autentičnost objave smrti, te poziva na maksimalni oprez i odgovornost", priopćila je talijanska vlada.

Od kada su otete dvije Simone, ni jedna teroristička organizacija nije preuzela odgovornost za njihovu otmicu niti ih je primorala da pred tv-kamerama upućuju neke pozive Italiji ili iznose neke ultimatume. S obzirom na neuobičajene značajke ove otmice u Rimu postoji veliki oprez glede sudbine dviju Talijanki.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara