Rimac dao veliki intervju bivšem prvaku Formule 1: "Nisam bio dobar učenik"

Rimac dao veliki intervju bivšem prvaku Formule 1: "Nisam bio dobar učenik"
Screenshot: YouTube/Nico Rosberg

MATE Rimac gostovao je kod bivšeg svjetskog prvaka u Formuli 1 Nica Rosberga.

Naime, Rosberg na svom YouTube kanalu objavljuje podcast Beyond Victory, a ovaj put ugostio je hrvatskog inovatora i poduzetnika.

Rosberg je Rimca prozvao "europskim Elonom Muskom".

Pričali su o svemu - o Rimčevim počecima, o tome zašto tvrtka Rimac Automobili uopće postoji, o Rimčevim poteškoćama u životu, o odgovornosti koju nosi pozicija šefa tako velike tvrtke...

"Ostaje mi malo vremena za ono zanimljivo"

"Prvo sam bio zainteresiran za tehnologiju i išao u tehničku srednju školu. Nisam bio dobar učenik", rekao je Rimac Rosbergu, koji se pitao kako loš učenik može stvoriti nešto tako nevjerojatno.

"Na internetu sam vidio kako ljudi stavljaju motor jednog auta u drugi auto. Na umu sam imao nešto zanimljivije, nešto što još nitko nije učinio. Krenuo sam se utrkivati s električnim autom protiv automobila koji imaju motore s unutarnjim izgaranjem", rekao je Rimac.

Prije sedam godina Rimac je srušio pet FIA i Guinnessovih rekorda za najbrže ubrzavajuće električne automobile. Od 0-100 km/h njegovom BMW-u trebale su 3,3 sekunde.

Prvi C_Two modeli bit će isporučeni za dvije godine

Rosberg je Rimca pitao i o njegovom novom modelu C_Two. Rimac je najavio da će prvi automobili biti isporučeni 2020. godine.

Rosbergu je otkrio i da je htio stvoriti biznis iz svih svojih silnih ideja, u čemu je na kraju uspio. No njegov posao zahtijeva puno odgovornosti i priznao je da mu ostaje malo vremena za njemu zanimljiv tehnološki dio posla.

"Bilo mi je teško naći investitore od prvog dana, a teško mi je i danas. Elon Musk rekao je da je najteža stvar u njegovom životu bila očuvati autokompaniju na životu. Meni je svaki dan jednako težak", priznao je Rimac Rosbergu.

Razgovarali su i o autonomnom načinu vožnje.

"U zadnjih deset godina promijenio se ljudski mentalitet, ali trebat će još vremena da se prihvate električni automobili. Nema razloga da autonomni način vožnje ne bude bolji od ljudskog vozača", rekao je Rimac.

"Ovo je nevjerojatno. Svaki put kad pomislim da nema više 'komplikacija', ti izvučeš nešto novo", rekao je Rosberg Rimcu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara