Rimac uložila žalbu, traži da je se pusti iz Remetinca

Rimac uložila žalbu, traži da je se pusti iz Remetinca
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

 

JOSIPA RIMAC uložila je žalbu na rješenje o istražnom zatvoru u Remetincu koje joj je odredio sudac istrage, potvrdio je njezin odvjetnik Vinko Gulišija.

Josipi Rimac određen je istražni zatvor zbog bojazni da će utjecati na istinitost iskaza svjedoka u velikoj USKOK-ovoj akciji. 

Kažu da ne može utjecati na iskaze svjedoka jer je akcija temeljena na mjerama tajnog nadzora

Rimac i njezin odvjetnik u žalbi kažu da su sve optužbe koje joj USKOK stavlja na teret temeljene na mjerama tajnog nadzora. U tom slučaju, tvrde, nema straha od toga da bi boravkom na slobodi na bilo koji način mogla utjecati na svjedoke.

Podsjetimo, protiv Josipe Rimac, bivše državne tajnice Ministarstva uprave i bivše kninske gradonačelnice, uz još 13 osoba, pokrenuta je velika USKOK-ova akcija pod sumnjom da je u suradnji s nizom osoba pokušavala pogodovati investitorima oko najveće hrvatske vjetroelektrane.

Protiv 13 osumnjičenika policija je podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta zbog sumnje da su počinili i poticali kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti te davanja mita.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara