Robert Wagner traži pola zarade od "Charliejevih Anđela"

GLUMAC Robert Wagner tužio je tvrtku Sony Pictures Entertainment tvrdeći da zaslužuje pola zarade od dva nastavka filma "Charliejevi anđeli" zbog sudjelovanja u ideji za istoimenu seriju koja je nastala sedamdesetih godina.

Wagner i njegova pokojna supruga, američka glumica Natalie Wood, postali su financijski vezani za ABC-jevu originalnu seriju "Charliejevi anđeli" kad su pristali glumiti u televizijskom filmu "Love Song" iz 1974. godine, čiji su producenti Aaron Spelling i Leonard Goldberg, navodi se u tužbi podnesenoj u utorak.

Njihov ugovor za "Love Song", kasnije preminovan u "The Affair", dao je glumcima dio zarade u prijedlozima za pet TV emisija koje su producenti Spelling i Goldberg namijenili televizijskoj kući ABC u sezoni 1974. i 1975.

Jedna od tih ideja bila je i serija "Charliejevi anđeli" o tajanstvenom milijunašu koji vodi privatnu detektivsku agenciju u kojoj rade tri prekrasne bivše policajke. U seriji, emitiranoj od 1976. do 1981. godine, glumile su Farah Fawcett, Kate Jackson i Jaclyn Smith.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tužbi Wagner tvrdi da mu je Sony, koji je otkupio sva prava na prikazivanje od Spellinga, odbio isplatiti dio zarade od prvog nastavka filma "Charliejevi anđeli" iz 2000. godine i njegova ovogodišnjeg nastavka "Charliejevi anđeli: punom brzinom". U oba nastavka glume Lucy Liu, Cameron Diaz i Drew Barrymore.

Prvi je nastavak zaradio 125 milijuna dolara u SAD-u, a nastavak, koji se počeo prikazivati krajem lipnja, više od 67 milijuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara