Rodila je žena koja je bila 10 godina u komi. Slučaj istražuje policija

Rodila je žena koja je bila 10 godina u komi. Slučaj istražuje policija
Screenshot: CBS

POLICIJA istražuje nevjerojatni slučaj seksualnog zlostavljanja, odnosno silovanja žene u medicinskom centru u SAD-u koja je rodila iako je već 10 godina u komi.

>> Žena koja je u komi 14 godina odjednom rodila

A u sklopu istrage o tome kako je pacijentica u vegetativnom stanju zatrudnjela, policija je zatražila DNK uzorke od muškog osoblja Centra za zdravstvenu skrb Hacienda u Phoenixu, Arizona, javlja ABC News.

"Pozdravljamo ovaj razvoj događaja", izjavili su iz Hacienda Healthcarea, čiji ravnatelj Bill Timmons je dao ostavku u ponedjeljak zbog ovog skandala.

Muško osoblje mora za policiju dati DNK uzorke

Neimenovani izvor rekao je za lokalnu televiziju da osoblje centra za palijativnu skrb nije bilo svjesno da je pacijentica trudna sve dok joj nisu započeli trudovi, kada je počela stenjati prije nego je rodila zdravo dijete.

"Konzultirali smo odvjetnike kako bismo utvrdili bi li bilo legalno da naša tvrtka prisili naše zaposlenike da se podvrgnu DNK testiranju kroz Haciendu ili da Hacienda provede dobrovoljno genetsko testiranje zaposlenih. Rečeno nam je da bi to i u jednom i u drugom slučaju bilo kršenje saveznog zakona", rekli su iz ove ustanove za dugoročnu medicinsku skrb.

U međuvremenu, indijansko, odnosno urođeničko američko pleme objavilo je priopćenje u kojem tvrde da je pacijentica stara 29 godina i da je pripadnica njihovog plemena. U komi je zbog posljedica utapanja prije desetak godina. 

"U ime plemena, duboko sam šokiran i užasnut tretmanom jedne od naših članica", rekao je Terry Rambler, poglavica plemena San Carlos Apači.

Obitelj kaže da će se brinuti za dječaka

"Kada imate voljenu osobu na palijativnoj skrbi, kad su najranjiviji i ovisni o drugima, vjerujete njihovim njegovateljima. Nažalost, jednom od njegovatelja nije se trebalo vjerovati i iskoristio ju je", dodao je poglavica.

Odvjetnik obitelji pacijentice izjavio je kako njegovi klijenti nisu zasad emocionalno spremni na davanje izjave, ali da žele da prenese kako "mali dječak koji je rođen ima obitelj koja ga voli i koja će dobro brinuti o njemu".

"Obitelj je, očito, zgrožena, traumatizirana i u šoku zbog zlostavljanja i nebrige za njihovu kćer u Hacienda Healthcareu", dodao je odvjetnik u izjavi.

Hacienda Healthcare je privatna ustanova koja ima više od 40 zdravstvenih programa za više od 2500 pacijenata godišnje u Phoenixu. Njihovi pacijenti su uglavnom dojenčad, djeca, tinejdžeri i mlade odrasle osobe. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara