Roditelji iz Italije ostavili u bolnici bebu rođenu s rijetkom bolešću

Roditelji iz Italije ostavili u bolnici bebu rođenu s rijetkom bolešću
Screenshot: You Tube

BEBA rođena s rijetkom bolešću zbog koje mora izbjegavati izloženost danjem svjetlu napuštena je u bolnici u Turinu, javlja BBC.

Četveromjesečna beba, koja je nazvana Giovannino, boluje od rijetke genetske bolesti herlekinske ihtioze koja uzrokuje gustu i suhu kožu. Otkako se rodio u kolovozu za njega se brinu medicinske sestre, no možda će u narednim tjednima morati napustiti bolnicu.

Za bebu se brine osoblje iz bolnice

Nije jasno zbog čega se roditelji nisu vratili po dijete te je li netko uspio stupiti s njima u kontakt.

“Ne znam koji je razlog, jedino što je sigurno jest da je dijete napušteno”, rekla je jedna od medicinskih sestara iz bolnice Sant’Anna, koja se brine za bebu.

Osoblje bolnice u smjenama se brine za malenog Giovanninija.

“Svi želimo da uskoro dobije svoju vlastitu sobu”, rekla je medicinska sestra.

Lokalne vlasti traže roditelje i privremeni dom za Giovanninija

Lokalne vlasti ovog grada na sjeveru Italije navodno su upoznate sa situacijom te pokušavaju pronaći roditelje. Također traže i privremeni dom za Giovanninija.

Trenutno se nalazi na odjelu neonatalne skrbi gdje se osoblje brine da mu se koža ne suši i ne puca te ga drže podalje od dnevnog svjetla. Uz to, nekoliko puta dnevno mažu mu kožu kremom.

“On je slatko dijete i sviđa mu se kad ga se vodi po odjelu. Sretan je kad mu netko pušta glazbu”, rekla je Daniele Farina, voditeljica odjela za neonatologiju.

Kad je vijest o njegovoj sudbini objavljena jučer u talijanskim medijima, u samo nekoliko sati počeli su se javljati ljudi s ponudom da ga usvoje. 

Vlasti u Turinu rekle su kako razmatraju sve pristigle prijedloge te da traže najbolju opciju za bebu s obzirom da njegovo stanje zahtijeva posebnu skrb.

Giovannini pati od rijetke bolesti koju ima jedna od milijun osoba

Naime, herlekinska ihtioza genetski je poremećaj od kojeg pati jedna od milijun osoba. Uzrokuje je neispravni gen koji utječe na brzinu regeneracije kože. To znači da starim stanicama suhe kože ili treba duže vrijeme da se zamjene novima ili da se nove stanice prebrzo razmnožavaju što dovodi do nakupljanja guste kože.

U najekstremnijim oblicima ova bolest može dovesti do promjene izgleda lica i stvoriti nelagodu prilikom pomicanja ruku i nogu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara