Roditelji malog Alfieja dali zadnju izjavu za javnost, evo što kažu

Roditelji malog Alfieja dali zadnju izjavu za javnost, evo što kažu

Foto: Facebook/Save Alfie Evans

NAKON što je sudsko vijeće jučer odbilo njihovu žalbu o nastavku liječenja njihovog teško bolesnog sina Alfieja Evansa u Rimu, Tom Evans i Kate James danas su objavili izjavu za javnost i dali do znanja da više neće davati nikakve daljnje izjave ni intervjue.

>> Otac malenog Alfieja Evansa: "Moj sin bi mogao živjeti godinama"

Isto tako, nakon što su vrlo oštro prozivali dječju bolnicu Alder Hey u Liverpoolu, u kojoj se njihov 23-mjesečni sin liječio otkad je obolio od vrlo rijetke degenerativne bolesti mozga, pa čak i najavili kaznenu prijavu za ubojstvo protiv liječnika koji su odlučili prekinuti njegovo liječenje, u ovoj izjavi zauzimaju dosta pomirljiviji ton. Njihovu izjavu prenosimo u cijelosti:

 

''Želim dati izjavu u ime mene i Kate. Naši životi preokrenuti su intenzivnim fokusom na Alfieja i njegovu situaciju. Naša malena obitelj postala je, zajedno s bolnicom Alder Hey, centar pažnje za mnoge ljude diljem svijeta, a to je značilo da nismo mogli živjeti naše živote onako kako bismo htjeli.

 

>>KONAČNA ODLUKA Sud odbio žalbu, mali Alfie ne može u Rim na liječenje

“Dopustite nam da izgradimo most s bolnicom”

Vrlo smo zahvalni i cijenimo svu podršku koju smo dobili diljem svijeta, uključujući naše talijanske i poljske pristaše, koji su posvetili svoje vrijeme i izrazili podršku našoj nevjerojatnoj borbi. Sada bismo vas htjeli zamoliti da se vratite svojim svakodnevnim životima i dopustite meni, Kate i bolnici Alder Hey da formiramo odnos, izgradimo most i prijeđemo preko njega.

Također želimo zahvaliti osoblju bolnice Alder Hey na svakom nivou za njihovo dostojanstvo i profesionalizam tijekom vremena koje je i za njih bilo nevjerojatno teško. Zajedno prepoznajemo tenzije koje su posljednji događaji izazvali i sada se nadamo privatnosti za sve navedene.''
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tom Evans prethodno je za medije izjavio da će odustati od pravne borbe za dječakov premještaj u bolnicu u Rimu jer ga sada samo želi odvesti kući. Također je rekao da Alfie više ne treba intenzivnu njegu jer diše samostalno otkad su mu u ponedjeljak navečer isključeni aparati za održavanje na životu.

Sudovi odbili sve zahtjeve i žalbe na prekid liječenja

Alfiejevi roditelji već mjesecima gube bitke protiv britanskog zdravstva i sudstva, koji su zaključili da dječaka nije moguće izliječiti. Sudovi su odbili sve zahtjeve i žalbe roditelja te izjavili da bi daljnji pokušaji liječenja bili uzaludni, bezobzirni i nehumani.

"Mogli bismo nastaviti s pravnom bitkom, ali ne znam bi li to bilo ispravno ili bi nas ljudi još više kritizirali. Zato ćemo se danas sastati s doktorima u bolnici Alder Hey i zatražiti da Alfieja odvedemo kući'', rekao je otac malog Alfieja.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara