Roditelji napadnutog Srbina demantiraju policiju: "Moje dijete nije navijač"

Roditelji napadnutog Srbina demantiraju policiju: "Moje dijete nije navijač"
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

POLICIJA je danas objavila kako sumnja da je napad na mladog Srbina u Vukovaru u srijedu zapravo obračun među navijačkim skupinama.

Policija tako navodi kako je nakon verbalnog sukoba u kojem su sudjelovala dva pripadnika jedne navijačke skupine naspram tri pripadnika druge navijačke skupine uslijedio fizički sukob dvojice maloljetnika, u kojem je jedan lakše ozlijeđen.

"Policija sve radnje poduzima u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom", poručuju iz PU vukovarsko-srijemske.

Neslužbeno je potvrđeno kako je u srijedu na autobusnoj postaji u Vukovaru nekoliko maloljetnika fizički napalo također maloljetnog učenika vukovarske Tehničke škole Nikola Tesla, koji nastavu pohađa na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, lakše ga ozlijedivši.

Dječak je bio na utakmici s koje je Penava objavio snimku

No roditelji dječaka pričaju drugačiju priču. Kako piše portal Srbi.hr, mladić iz Mirkovaca nije nikakav navijač. On i nije, piše ovaj portal, išao na nogometne utakmice. Iznimka je utakmica lokalnih rivala Vuteksa i Vukovara 91., a riječ je upravo o utakmici s koje je gradonačelnik Ivan Penava objavio snimku optuživši mlade Srbe da ne ustaju na hrvatsku himnu.

"Moje dijete nije nikakav navijač. Niti je Delija ni partizanovac ni BBB. Apsolutno ga u životu ne zanima nogomet. On je bio sam tamo s još dvoje djece koja su isto tako čekala autobus. To su bila djeca iz prvog razreda, a jedan dečko iz drugog sela je, prema mojim saznanjima, stao između njih kada je moje dijete već bilo na zemlji. Nitko se drugi nije miješao jer su to sve mlađa djeca koja su zaključila da su ovi maskirani svi bili stariji od njih", rekao je roditelj.

"Mi smo do sada mirno živjeli, a moje dijete je mirno šetalo od škole do autobusne stanice i samo želim da tako mirno šeta i dalje. Zanima me naš mir i da živimo normalno. Ništa me drugo ne zanima. Sve ovo me šokiralo jer nikada u životu nismo imali problema ni s policijom ni sa zakonom", zaključuje roditelj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara